AK Parti'den af açıklaması: Af gündemimizde..


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AK Parti'den af açıklaması: Af gündemimizde..

AKP MYK toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantı, 2 saat 50 dakika sürdü. Toplantı sonrası AKP Parti Sözcüsü Mahir Ünal, açıklama yapıyor. Toplantıda yerel seçimleri ele aldıklarını ifade eden Ünal, "Ekim ayında geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz. Buna çok önem veriyoruz. Yeni dönemin ilk kampı olacak. Çok önemli bir platform"dedi. Öta yandan MHP'nin af tasarısı teklifi ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Ünal önceki açıklamalara atıfta bulundu...

Takip Et

İşte Ünal’ın konuşmasından satır başları:

MHP ile yapılan Cumhur ittifakının ilkelerine bağlıyız. MHP ile istişare için bir araya gelinebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin takvimine göre bir görüşme olabilir. 30 büyükşehirde ittifak toplantıda gündeme gelmedi.

AF TARTIŞMALARI

Soru: Af gündemde... Sayın Devlet Bahçeli söyledi ve Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları oldu. Af yerine ceza infazda değişiklik ön görülüyor. Bir değerlendirmeniz var mı? 

Daha önce yapılan açıklamaların üzerinde duruyoruz. Bu konuda değişen bir fikrimiz yok. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız da gerekli açıklamaları daha önce yapmıştı.

MHP Genel Başkanı'nın ittifak sözleri değerlendirildi mi?

Cumhur ittifakının yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşeceği konusunda mutabakata verilmiş bir konu yoktur. Bu konu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız ile sayın Bahçeli'nin bir araya gelmesiyle ilgili konuşulacaktır. Bu ne şekilde, hangi tarzda gerçekleşecektir? Kendi içimizde değerlendirmemizi yapacağız. 

Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Pozisyonumuzda değişiklik yok. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Daha önceki pozisyonumuzu aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık.
 

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin