Ahmet ve Rukiye Toğrul çifti Ankara'da yakalandı: 650 yıla kadar hapis!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ahmet ve Rukiye Toğrul çifti Ankara'da yakalandı: 650 yıla kadar hapis!

Haklarında çok sayıda kişiyi dolandırma suçundan yakalama kararı bulunan çift Ankara'da yakalandı.. Ahmet ve Rukiye Toğrul çifti hakkında, Bursa'da, konut yapma vaadiyle yüzlerce kişiyi senet imzalatarak dolandırdıkları gerekçesiyle hapis cezası bulunuyordu.. 654 ila 657 yıl arasında değişen hapis cezası verilen firari çift, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Takip Et

Flaş Gelişme.. Ahmet ve Rukiye Toğrul çifti Ankara'da yakalandı

Bursa'da çok sayıda kişiyi ev sahibi olma vaadiyle dolandıran bir inşaat şirketinin yöneticilerinden Ahmet ve Rukiye Toğrul, Ankara polisinin teknik ve fiziki takibi sonucu yakalanarak tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bursa'da, konut yapma vaadiyle yüzlerce kişiyi senet imzalatarak dolandırdıkları gerekçesiyle haklarında hapis cezası bulunan ve aranan inşaat şirketinin yöneticileri Ahmet ve eşi Rukiye Toğrul'un Ankara'da olduğu tespit edildi. Harekete geçen Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 2 ay boyunca çifti fiziki takibe aldı.

Dolandırıcı Ahmet ve Rukiye Toğrul çifti yakalandı

Polis, yakalanmamak için Ankara, İstanbul ve Bursa'da sürekli yer değiştiren zanlıları, kimi zaman postacı, kimi zaman kargocu kılığına girerek takip etti. Toğrul çiftinin Batıkent'te bir evde saklandıklarını belirleyen ekipler adrese operasyon düzenledi. Evdeki aramada, Ahmet Toğrul'un üzerinde Selahattin Özcan adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

MAĞDURLAR SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENDİ

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, şirket sahibi Ahmet Toğrul'a, nitelikli dolandırıcılık suçundan, her bir mağdur için 3'er yıl olmak üzere toplam 657 yıl hapis ve 2 milyon 628 bin lira, eşi Rukiye Toğrul'a ise aynı suçtan 654 yıl hapis cezası ile 2 milyon 624 bin lira adli para cezası verilmişti.

Evlerini alamayan mağdurlar, sosyal medya aracılığıyla gruplar oluşturarak şirket yöneticileri hakkında şikayetçi olmuştu. AA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin