Adnan Oktar, Edirne F Tipi Cezaevi'ne Konuldu


yayincilar/dha-dogan-haber-ajansi-/dha-dogan-haber-ajansi-x60.jpg Kaynak: DHA (Doğan Haber Ajansı)
Adnan Oktar, Edirne F Tipi Cezaevi'ne Konuldu

Tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevine gönderilen ve orada tek başına tecrit bölümünde kalan Adnan Oktar, Abdullah Uçmak ve Selahattin Demirtaş gibi isimlerin bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevine sevk ediliyor.

Takip Et

Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye getirilen şüphelilerin tutuklanmasının ardından, Adnan Oktar da sabah saatlerinde tutuklandı. Toplam 168 kişi tutuklanırken, 19 kişi de serbest bırakıldı. Adnan Oktar, mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

BİR KAMYON DOLUSU DİGİTAL MALZEME

2 bin 500 adet telefon, laptop ve harddisklerden oluşan arşivin incelenmesi için Siber Şube Müdürlüğünde özel bir ekip oluşturuldu. Bir kamyona yüklenerek Emniyete getirilen dijital malzemelerin deşifre edilmesiyle örgütün tüm yönleriyle ortaya çıkarılcağı belirtildi. Ev ve işyerlerinden ele geçen dijital malzemelerinde aynı ekip tarafından incelendiği kaydedildi.

ÇIPLAK TABLOLARI RESSAMLARA YAPTIRMIŞ

Adnan Oktar'ın kullandığı ve Kandilli'de demirli olan yata da el konulduğu bildirildi. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden terk olan Adnan Oktar'ın kediciklerin yağlı boya nü resimlerini tanıdığı ressamlara yaptırdığı, daha sonra resimleri kendi yaptığını söylediği ortaya çıktı.

ESTETİĞİN SEBEBİ BELLİ OLDU

Adnan Oktar'ın okul yıllarında aşık olduğu bir kıza benzetmek için kediciklere estetik yaptırdığının bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

OPERASYON İHTİMALİNİ DÜŞÜNMÜŞ

Adnan Oktar'ın polisin operasyon yapma ihtimalini değerlendirerek aylar önce örgüt üyelerine gözaltına alındıklarında ne yapacaklarını, nasıl ifade vereceklerinin eğitimini verdirdiği, ifadelerdeki inkar benzerliğinin de bundan kaynaklandığı belirlendi.

EDİRNE F TİPİ'NE TRANSFER OLUYOR

Tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi'ne gönderilen ve orada tek başına tecrit bölümünde kalan Adnan Oktar'ın Edirne F Tipi Cezaevi'ne nakledilmesine karar verildi. Adnan Oktar, Edirne'ye sevk edilecek.

ÜNLÜ İSİMLERİN CEZAEVİ

Edirne F tipi cezaevinde kamuoyunun yakından bildiği isimler var. İbrahim Tatlıses saldırısının faili Abdullah Uçmak, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Edirne'de yakalanan Yunan askerleri de kalıyor.

Kaynak: DHA (Doğan Haber Ajansı)

Youtube Kanalımızı Takip Edin