Adliye önünde 'Sözcü soruşturması' protestosu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adliye önünde 'Sözcü soruşturması' protestosu

Sözcü Gazetesi'ne yönelik 19 Mayıs'ta başlatılan FETÖ soruşturması ve gözaltılar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto ediliyor. Protesto eylemine çok sayıda avukat, yazar, gazeteci, milletvekili, sanatçı ve yüzlerce vatandaş da destek veriyor.. Gazete çalışanları Mediha Olgun, Gökmen Olgun ve Yonca'nın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Takip Et

İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri ile CHP Milletvekilleri, Sözcü Gazetesi'nin bazı yazarları, çalışanları ve gazete okurları biraraya gelerek "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı. "Sözcü susarsa Türkiye susar" pankartı da açan grup adına gazetenin avukatlarından Celal Ülgen açıklama yaptı.

Sözcü Susarsa Türkiye Susar Adliye Eylem

CELAL ÜLGEN: BU ÇAMUR YAPIŞMAZ

Sözcü avukatı Celal Ülgen de konuşmaların ardından basın açıklamasını okudu. Ülgen şunları söyledi “Bugün bir hafta süren soruşturma sürecinin sonuna gelmiş durumdayız. Bu iddiaların Sözcü’ye yapışmayacağını biliyoruz. 45 yıllık meslek hayatı deneyimimde çıkarttığım sonuç, yargıca gitmeden bu arkadaşlarımızın serbet bırakılacağıdır. Ancak yargının içerisinde bulunduğu durumu düşünerek gene de bir pay bırakmak istiyorum. Soruşturma bir absürtlükle başlamıştı ve devam ediyor… Gerçekten Burak Akbay’ın FETÖ okullarında yetiştiği konusunda sık sık yandaş medyada fotomontajlar yayımlanıyordu.  Bu işin ilk tetikçiliğiydi. Sonrasında da bu iddialarla karşılaştık. Geçtiğimiz günlerde Burak Akbay’ın babası çok detaylı bir açıklama yapıp oğlunun FETÖ ile ilgisi olmadığını söyledi.

Sözcü Avukatı Celal Ülgen

Ne acı bir durum… Ancak bir çelişkiyi anlatmak istiyorum. 17 ve 25 Aralık’ı birileri milat kabul etmişti. Hani o tarihe kadar FETÖ ile olan dostuklarını sorgulamayacaklardı da o tarihten sonrakini sorgulayacaklardı. Biz abdestimizden eminiz. Biz FETÖ karşıtlığı ile tanınıyoruz. O halde bugün geçmişte cemaat okullarında okuduğu iddiasıyla bu operasyon niçin yapılıyor. Siz düne kadar ortaktınız. FETÖ bu ülkenin tüm kurumlarının kılcal damarlarına işledi. Hiç ses çıkartmadınız hatta mutluluk duydunuz.  Bu ironi bu alay etme nedir? Sözcü Mustafa Kemal’in izinde bir gazetedir. Sözcü susmayacak. Sözcü susturulmayacak. Tüm Sözcü çalışanları dik duruşunu sürdürecek ve muhalefetine devam edecek. Bugün saat 2’den sonraki süreçte olaylar ve sonuç da meydana çıkacak. Tekrar söylüyorum Sözcü tavrından emindir. Sözcü’ye atılan bu leke asla yapışmayacaktır ancak Sözcü de bunun peşini bırakmayacaktır”

İstanbul Barosu Başkanı Sözcü Açıklamasıİstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu SÖZCÜ’ye yapılan algı operasyonuna ilişkin bir açıklama yaptı. Durakoğlu, Sözcü’ye yapılan algı operasyonunun sadece Sözcü ile ilgili olmadığına vurgu yaparak yargının kendisi ile ilgili bir durum olduğunu belirtti. Durakoğlu “Bugün ortaya çıkacak olan karar Sözcü’nün yargılanması gibi görünse de aslında yargının kendisi ile ilgili bir durumdur. bugün yargı kendisini yargılayacaktır” dedi.

Uğur Dündar Sözcü Eylem
Sözcü yazarı duayen gazeteci Uğur Dündar ise “Buraya birçok yerden bize destek vermeye geldiler. Onlar da biliyorlar ki SÖZCÜ susarsa Türkiye susar, onlar da bizi yalnız bırakmıyor.  Hayatımız FETÖ’yle mücadeleyle geçti. Kimse FETÖ’den bahsetmezken biz MİT’in FETÖ raporunu yayınladık. Biz şimdi çalıştığımız gazetenin FETÖ’yle alakası olmadığını kanıtlamak zorunda bırakılıyoruz” dedi.

Edip Akbayram ve Gökmen Ulu Babası
Aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda vatandaş Sözcü’ye destek için Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

Gökmen Ulu’nun babası da “Oğlumun ve arkaşlarının arkasındayım. Biz ayaktayız. Hem de dimdik ayaktayız. Atatürçülüğü savunmayı da daima yapacağız” dedi.  Gökmen Ulu’nun kendisi gibi gazeteci olan ağabeyi Oben Ulu da “Dimdik ayaktayız. Ona yapılan yakıştırmaları asla kabul etmiyoruz. Gazetecilik suç değildir. Sözcü susarsa Türkiye susar” diye konuştu.

YARKADAŞ: SÖZCÜ'YÜ KAPATIP HERKESİ HAVUZ MEDYASINA MAHKUM BIRAKMAK İSTİYORLAR

CHP’li Barış Yarkadaş “Bugün burada yargılanmak istenen gazeteciliktir. Efendim neymiş darbeciler Sözcü’nün haberinden Cumhurbaşkanı’nın yerini öğrenmiş…
İki mesele var. Sözcü’yü kapatıp muhalefetin sesini kısmak herkesi havuz medyasına mahkum bırakmak istiyorlar. Sözcü gazetecilik yapmıştır. Sözcü iktidarın önünde düğme iliklemediği için susturmak istiyorlar. Sözcü gazetecilik yapıyor ve bundan sonra yapacak” dedi.

Mediha Olgun ve Gökmen Ulu Son dakika 
Sözcü Gazetesi'nden gazeteci Mediha olgun ve Gökmen Ulu'nın bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarılması bekleniyor. 

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin