Adli Yıl açılış töreni Beştepe'de: Erdoğan'dan önemli açıklamalar


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adli Yıl açılış töreni Beştepe'de: Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Adli Yıl açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu gelmedi. MHP lideri Bahçeli Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yanına oturdu. İlk konuşmayı yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in konuşmasının ardından kürsüye C.Başkanı Erdoğan davet edildi, İlk kez bir Cumhurbaşkanı adli yıl açılış töreninde konuşma yapmış oldu. Erdoğan açılışın Ak Saray'da yapılmasına yönelik eleştirilere ise "Millet adına görev yapan yargının milletin mekanında adli yıl açılışı yapması yargı bağımsızlığına gölge düşürmez, güçlendirir" sözleriyle yanıt verdi.

Takip Et

2016-2017 adli yıl açılış töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Tören İstiklal Marşı ile başladı.

YARGITAY BAŞKANI CİRİT YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE ŞEFFAFLIĞINA VURGU YAPTI

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in konuşmasının satır başları şöyle: Adli yılın açılışında yapılan bu tören Yargıtay'a özgü olmayıp, ülkemizde adli yılın açılışını temsil etmektedir. Yargının sorunlarının dile getirildiği bir platform olmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi devletin tüm kurumlarında olduğu gibi yargıda da önemli sarsıntılar meydana getirmiştir. Bütün bunlara rağmen her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu, daha çok çalışacağımızı Türk Milleti'nin huzurunda dile getirmek istiyorum. Yargıtay'da görev yapan, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Adli Yıl Açılış konuşması Yargıtay

Bu coğrafyada yaşayan insanlar arasında kültürel çeşitlilik bir dezavantaj değil bir zenginliktir. Teröre karşı duran bölge halkının duruşunu takdirle karşılıyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde milli birlik ve demokrasimize, insanı insan yapan tüm ortak değerlere yönelik FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Bu sadece ülke yönetimini ele geçirmeye yönelik değildir. Polisin polisle, askerin askerle çatışmasını ve sonu gelmeyecek bir çatışmayı amaçlayan bir saldırıdır. Türkiye'nin 40 yıl dahi geçse bitmeyecek ve cumhuriyetin bütün kazanımlarının yok olmasını sağlayacak bir eylemdir. Türkiye'nin bazı Afrika ülkelerinde görüldüğü gibi her gün onlarca kişinin öldüğü bir can pazarına dönüşmesine yol açabilecektir. Kamu düzeninin belki bir daha geri dönmeyecek şekilde bozulmasına neden olabilecek bir saldırıdır. Bu hain örgütün tüm destekçilerini etkisiz hale getiremezsek gelecekte de benzer saldırılara maruz kalabiliriz.

15 Temmuz'daki hain saldırı Batılı dostlarımız tarafından zamanında ve doğru bir şekilde kınanmamış, bu durum hayal kırıklığı yaratmıştır. Hakkında suç isnadı olan herkes gibi FETÖ terör örgütü üyeleri de adil ve bağımsızlık mahkemelerce adil ve bağımsız bir şekilde yargılanacaklardır. Suçları sabit görülenlerin en ağır cezaları alacakları da muhakkaktır. Adalet arayanın da elleri temiz olmalıdır. Hakimin tarafsızlığı, hakimin bağımsızlığı kadar önemlidir.  Son günlerde kamuoyuna yansıdığı üzere yargı alanında yapılması planlanan anayasal ve yasal değişikler konusunda bu değişikliklerden en çok etkilenecek kurum olan Yargıtay'ın da görüşünün alınması gerekmektedir.

Adli Yıl Açılış konuşması Erdoğan

TARİHTE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

İlk kez bir Cumhurbaşkanı adli yıl açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;

YENİKAPI RUHUNA UYGUN HAREKET ETMELERİNİ DİLİYORUM

Bugün bu toplantıya iştirak eden sayın Başbakana ve sayın Bahçeliye ve tüm davetlilere şükranlarımı sunuyorum ve milletin evine hoşgeldiniz diyorum.

Diğer kurumların temsilcilerine de Yenikapı ruhuna uygun hareket etmelerini diliyorum.

BU MİLLET SORUMLULUĞUMUZU ARTIRAN BİR MİLLET

Artık milletimizin birliğe beraberliğe dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı var. 15 Temmuz'da destan yazan milletimize ne yapsak minnetimizi ifade edemeyiz. Bu millet sorumluluğumuzu çok daha fazla artıran bir millet.

15 Temmuz'dan sonra sorumluluklarımızı hep birlikte yerine getireceğiz. Dünyada istiklali ve istikbali için silahların karşısına çıkabilecek başka bir millet var mıdır?

YARGI, 15 TEMMUZ'DA KAPILARIN ARKASINA GİZLENMEMİŞTİR

15 Temmuz gecesi sınavı veren en başarılı kurumlarımızdan biri de Adalet makamımızdır. Yargı olarak hukuk olarak gereği neyse yapılacaktır yaptıklarınız hukuka aykırıdır demiş kapıların arkasına gizlenmemişlerdir.

Kutlu mücadele tarihe altın harflerle yazılmıştır. Gençlerimiz 15 Temmuz'da kendi destanlarını yazdılar. Bayrağımızın karşısına bazı paçavralar çıkardılar. Tüm operasyonlar bu ülkede bunların olamayacağına dair operasyonlardır.

70 MİLYONLUK BİR ORDUMUZ VAR

Tekrarlıyorum.. Bu millete kötü niyet besleyenler bilsinler Türkiye 79 milyonluk bir orduya sahiptir. Devletin içinde devlet olmaz. Birileri bu hevese kapıldılar. 40 yıldır bunun hesabındaydılar.

O gece verdiğimiz şehitlerimizin 68'i asli işi güvenlik olan şehitlerimizdir. Diğerleri sivil halktır.

Yasama Yürütme Yargı.. görev bundan sonra hepimizde... 15 Temmuz'dan öncesi başkadır, sonrası başkadır. Şahsım dahil kendini siyasi hırsa kaptıranlar o an açıp 15 Temmuz şehitlerinin listesine baksınlar. Orada gördüğümüz fedakarlık bizi kendimize getiremiyorsa hepimize yazıklar olsun.

Bu millet ne asil bir millet! Ya Rabbi sana hamdolsun bizi böyle bir milletle haşrettin.

FETÖ sadece ve sadece kendi mensuplarının çıkarlarını gözeten bir yapı olmaları sebebiyle zaten milletin gönlünde mahkum olmuşlardı. Madem dünya adalet üzerine dönmektedir. Size düşen adaletin en güzel şekilde yerine gelmesini sağlamaktır.

BU TERBİYESİZLİK DEĞİL Mİ?

Bakınız o gece 30 küsür kişi darbecilerden öldü. Fakat 241 kişi darbe karşıtı direnenlerden şehit oldu. Demek ki biz kalkıpta güvenlik güçlerimize bunların hepsini vurun demedik.

Ey Dünya sen bizi hangi gözle görüyorsun! Kalkıpta endişe ediyoruz diyorsunuz. Bu terbiyesizlik değil mi? Biz hukuk içerisinde süreci yürütüyoruz. Bir an önce hakettikleri cezayı almaları için uğraşıyoruz.

Yeni adli yılda adalet teşkilatımızın tüm kademelerinde görev yapan hakimlerin, savcıların elbette avukatlarımızın adaleti tesis etmek için daha çok çalışacaklardan şüphemiz yok. FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan hakim ve savcıların zaafiyete yol açmayacağına inanıyorum. Bu duygularla çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

 

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, bakanlar ve Devlet Bahçeli’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise törene gelmedi.

Adli Yıl Açılış Töreni Beştepe

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KONUŞACAK

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yapacak. Böylelikle ilk kez bir Cumhurbaşkanı adli yıl açılış töreninde konuşma yapmış olacak.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin