Adıyaman'da Eğitim Uçağı Düştü


yayincilar/dha-dogan-haber-ajansi-/dha-dogan-haber-ajansi-x60.jpg Kaynak: DHA (Doğan Haber Ajansı)
Adıyaman'da Eğitim Uçağı Düştü

Adıyaman'da bir eğitim uçağının düştüğü ve pilotun hayatını kaybettiği öğrenilirken bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Takip Et

Adıyaman'ın Besni ilçesi yakınlarına, Gaziantep Üniversitesi'ne ait eğitim uçağı düştü, kursiyer pilot yaşamını yitirdi.

EĞİTİM UÇAĞI BOŞ ARAZİYE DÜŞTÜ

Bugün saat 08.30 sıralarında, Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Eğitim Akademisi'ne ait uçak, henüz belirlenemeyen nedenle boş araziye düştü.

UÇAKTAN ATLAYAN PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Uçaktan atlayan pilotun Besni'nin Köseceli Beldesine bağlı Yukarı Söğütlü Köyü yakınlarına düşerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Arama kurtarma ekipleri olay yeri ve çevresinde ikinci bir pilotun olup olmadığına dair aramalarda bulunuyor.

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, yaptığı açıklamada, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Uçuş Eğitim Akademisine ait iki eğitim uçağının sabah saatlerinde Gaziantep Havalimanından havalandığını belirtti.

'KURSİYER ÖĞRENCİMİZ HAYATINI KAYBETTİ'

Adıyaman'ın Besni ilçesi yakınlarında saat 09.00 civarında içerisinde kursiyer pilotun bulunduğu uçağın henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü ifade eden Gür, '38 saatlik uçuşu tamamlamaya çalışırken öndeki uçağın düşmesi sonucu kursiyer öğrencimiz vefat etti. Arkadaki uçakta herhangi bir sıkıntı yok.' diye konuştu.

Bu arada, kazanın meydana geldiği bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi.

Kaynak: DHA (Doğan Haber Ajansı)

Youtube Kanalımızı Takip Edin