Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün: Destek ve katılım artıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün: Destek ve katılım artıyor

Bugün 3. günü olan 'Adalet Yürüyüşü'ne Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor. Çoğu vatandaş yürüyüşe dahil oluyor.. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün geçtiğimiz iki gününde yaklaşık 50 kilometre yol katedildi. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklar nedeniyle günlük yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürülürken, mola sürelerinin de uzatıldığı belirtildi. Adalet Yürüyüşü' üçüncü güne saat 09:00'da başladı.. İşte yürüyüşün 3. gününden gelişmeler..

Takip Et

ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NDE 3. GÜN

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne vatandaşlardan büyük destek gelirken, protesto dünya çapında da ses getirdi. Uluslararası haber ajansları yürüyüşten notları anbean dünyaya servis ediyor. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında bekleyen vatandaşlardan olumlu tepki ve destekler geldiği görülüyor.. Bu arada yürüyüşe de katılımlar artıyor..

Saat 11:00'da Kahramankazan girişinde yaklaşık 25 dakika mola veren kortej yeniden yola koyuldu.

MOLA SÜRELERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

İlk iki gün yoğun yürüyüş ve bugün hava sıcaklıklarının çok artması nedeniyle yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürüldü. Mola süreleri de doktorun tavsiyesi üzerine yeniden düzenlendi. Bugünden sonra CHP liderinin saat 12:00 ila 15:00 arasında 3 saat mola vermesi planlanıyor.

Adalet Yürüyüşü üçüncü gün görüntüler, katılım ne kadar
- Kılıçdaroğlun'un eşi, oğlu ve oğlunun nişanlısı üçüncü günde de Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmadı.

SANATÇILARDAN DESTEK

Bu arada iki ünlü sanatçı Füsun Demirel ve Melike Demirağ da Kılıçdaroğlu’na Adalet Yürüyüşü’nde eşlik etti. Ünlü ‘Arkadaş’ şarkısı söyleyen Demirağ, ‘Aldırma Gönül’ şarkısıyla da yürüyüşüne devam etti.

Adalet yürüyüşü sanatçılar destek

- Saat 10:35 Adalet korteji ilk molayı verdi.

Üçüncü gün yürüyüşü saat 09:00’da başladı.

Adalet Yürüyüşü üçüncü gün görüntüler, katılım ne kadar
Adalet Yürüyüşüne katılanlar arasında bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, güneşten etkilenmemek için yüzüne krem sürdü.

Adalet Yürüyüşü üçüncü gün görüntüler, katılım ne kadar

Yürüyüş öncesi gazetecilere kısa bir açıklama yapan CHP lideri, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında verilen tutuklama kararını eleştirerek, “Aslolan tutuksuz yargılanmadır. Kavurmacı hakkında verilen kararı doğru bulmuyorum. Kesin mahkumiyet kararı çıkmadan insanların tutuklanmaları doğru değil” dedi.

Adalet Yürüyüşü üçüncü gün görüntüler, katılım ne kadar

23 MOLA NOKTASI

CHP'liler İstanbul'a kadar toplam 23 nokta belirledi. Yürüyüşte E-5 Karayolu güzergahı takip edilecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başlattığı yürüyüşe “Adalet Yürüyüşü” adını verdi. Yürüyüş Ankara'da Güvenpark'tan 15 Haziran günü başladı.

Açıklanan hedef tutuklu CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun tutulduğu İstanbul'daki Maltepe Cezaevi önü.

Yolun toplam uzunluğu 432 kilometre. E-5 Karayolu güzergahı takip edilecek.

Planlamaya göre Kılıçdaroğlu bu mesafeyi 25 günde tamamlayacak.

Adalet Yürüyüşü boyunca başlangıç ve bitiş noktaları hariç 23 dinlenme noktası belirlendi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin