Adalet Yürüyüşü: Bugün 12. Gün. Engelli vatandaşlar da katıldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü: Bugün 12. Gün. Engelli vatandaşlar da katıldı

Adalet arayışı sürüyor.. Her geçen gün katılım ve desteklerle artan büyük Adalet Yürüyüşü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17-18 kilometre yürümesi planlanan etabıyla bugün de sabahın erken saatlerinde başladı. Kılıçdaroğlu kamp alanında kısa bir açıklama yaptıktan sonra adalet arayışının bugünkü etabını başlattı. Sanat spor, siyaset camiasının desteği, 15 Temmuz Gazilerinin desteği, ve bugün engelli vatandaşların desteğiyle yürüyüş her adımda daha da anlam ve önem kazanıyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu sabah yaptığı konuşmasında, Enis Berberoğlu hakkında henüz ortada bir tutuklama kararı olmadan Maltepe cezaevinde oda hazırlandığına dair duyum aldıklarını ifade etti.

Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on ikinci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşyür. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün on bir günü geride kaldı. Kılıçdaroğlu yaklaşık 181 kilometreyi geride bıraktı. Bu süre içinde Kılıçdaroğlu herhangi bir keismi sokağa veya eyleme davet etmemesine rağmen, yürüyüşe çok sayıda vatandaş da katılım gösterdi.. Gittikçe artan ve destek almaya devam eden 'Adalet Yürüyüşü' bugün 12. gününde..

Adalet Yürüyüşü Engelli Vatandaşlar desteği, 12 gün Yürüyüş

Dün 11 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu’nun bugün 17-18 kilometre yürümesi bekleniyor. Kortej ilk etapta 6 kilometre yürüyecek ardından mola verecek. CHP Lideri’nin bugün akşam saatlerinde Bolu Dağı eteklerine varması planlanıyor.

Engelli Vatandaşlar Adalet YürüyüşüAdalet Yürüyüşü'nün 12. gününde, 15 Temmuz Gazileri'nin ardından çok sayıda engelli vatandaş da katılım gösterdi.. 

Adalet Yürüyüşü 12. gün yüksek katılım var

Adalet Yürüyüşü 12. gün yüksek katılım var
Onbinlerce vatandaş, son 15 yıldır bir türlü bulunamayan 'adaleti' aramak için yola döküldü..
 

Adalet Yürüyüşü 12. gün yüksek katılım var

12. Gün Adalet yürüyüşü Katılımlar
Adalet Yürüyüşü'nün 12. gününde yaşlısıyla genciyle adım adım, Ankara İstanbul arasında planlanan yürüyüşle, 'ısmarlama' değil, 'adamına veya siyasi görüşüne' göre değil, kanun ve yasaların öngördüğü şekilde herkes için eşit bir adalet aranıyor..

Adalet Yürüyüşü 12 gün
Adalet Yürüyüşü'nün 12 gününde çok sayıda vatandaş, 'Parası olan zenginlere değil', her kesime, gariban vatandaşa, akademisyene, öğretmene, işçiye, çiftçiye, esnafa da adil işleyen bir adalet arıyor..

 

‘MALTEPE CEZAEVİNDE ODA HAZIRLANMIŞ’

CHP lideri, yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaptı. Maltepe Cezaevi’nde Enis Berberoğlu’na yönelik tutuklama kararı öncesinde hazırlık yapıldığına dair duyum aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu “Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi” diye konuştu. CHP Lideri açıklamasında, “Düşünün bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi’nde oda hazırlanıyor. Odanın eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor. Bu durum, yargı ile siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Bizim bu yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Kararı yürütme organı belirliyor, mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. 12. gününde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin