Adalet Yürüyüşü 24. Gün Tamamlandı. Tarihi gün yarın. İşte son durum


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü 24. Gün Tamamlandı. Tarihi gün yarın. İşte son durum

15 Haziran’da Ankara’dan İstanbul'a doğru başlayan Adalet Yürüyüşü’nün yirmi dördüncü günü tamamlandı. Yürüyüşün son gününde Mehteran Takımı, Mehter Marşı, İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı ile korteje eşlik etti.. İstanbul'un her sokağından ve caddesinden vatandaşların akın akın katılımları vardı. Bazı sürücülerin araçlarından inip yürüyüşe katıldıkları görüldü.. Yarın bütün dünya on binlerce vatandaşın katılacağı tarihi anlara tanık olacak. Büyük Adalet Mitingi Maltepe'de gerçekleşecek.. İşte Adalet Yürüyüşü'nün bugünü ve yarın yapılacak olan Adalet Mitingi'nin detayları..

Takip Et

15 Haziran’da tüm Türkiye şaşkına dönmüştü, Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir gelişme yaşandı. Türkiye'de son yıllarda adalete olan güvenin sarsılması, haksız ve hukuksuz yargılamalar sonucu cezaevine atılan onbinlerce vatandaşın durumu, bazı kesimlerin himayesi altına girdiği iddia edilen yargı sistemi ve son olarak CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası ana muhalafet partisi CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a yürüyeceğini açıkladı..

Ve O tarihten bu güne 24 gün geride kaldı. Kılıçdaroğlu İstanbul'da ve tarihi yüRüyüş yarın geriye kalan 3 kilometrelik mesafenin sonunda dev bir miting ile Maltepe'de son buluyor..

Adalet Mitingi Kaç Kişi Katılıyor? İstanbul Maltepe
Yarın Yapılacak Adalet Mitingi için büyük hazırlıklar tamam, ve yüzbinlerce vatandaşın katılımı bekleniyor...

24. GÜN NOTLARI:

YARIN SADECE TÜRK BAYRAĞI, ATATÜRK POSTERİ VE ADALET BAYRAĞI OLACAK

Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaparak Dragos’tan Maltepe’deki miting alanına yalnız yürüyeceğini belirterek katılmak isteyen vatandaşların kendisini Dragos’ta değil miting alanında beklemesi gerektiğini açıkladı. CHP Lideri miting ile bir de bayrak uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “sadece Türk bayrağı, Atatürk posteri ve adalet bayrağı istiyoruz. “Altı Ok’lu bayrak bile istemiyoruz” dedi.

İstanbul Adalet Mitingi Kartal Katılım Pazar günü yürüyüş bitiyor
Kartal Sahil’de dev ekran ve sahne kuruldu. Akşam saatlerinde Adalet Yürüyüşü’ne katılanlar Kartal Belediyesi’nin hazırladığı bu alanda buluşacak.

Adalet Yürüyüşü’nün Maltepe’den önceki son etabının ilk molası Pendik Sahil’de verildi. 5.5 kilometrelik ilk etabın ardından yürüyüş yeniden başladı. Bir sonraki mola 15 Temmuz Camii’nin yanında olacak. 3.7 kilometre daha yürüyecek olan kortej burada öğle molası verdi. Uzun mola olarak planlanan öğle molasının ardından son etaba yeniden başlandı ve 7 kilometre daha yol alındı.

KUMPAS MAĞDURU EMEKLİ ORGENERAL TUNCER KILIÇ DA KATILDI.

FETÖ'nün vatanperver kahraman askerlere yönelik gerçekleştirdiği Ergenekon kumpası nedeniyle 7 ay Silivri Cezaevi'nde kalan, Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasındaydı.

 Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç Adalet Yürüyüşü

Orgeneral Kılınç Sözcü MuhabiriZeynep Gürcanlı'ya, neden yürüyüşe katılması gerektiğini açıkladı:

Kılınç: Adalet Mülkün Temelidir.
Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Adalet Yürüyüşü’ne katılanlara ‘terörist’ gibi benzetmeler yapılmasına simgesel bir tepki olarak katıldığını belirten Kılınç, “3. Ordu komutanlığım sırasında PKK terörizmiyle bizzat mücadele ettim, zaten FETÖ’ye karşı olan tutumumu herkes biliyor. Simgesel olarak burada bulunmam gerekiyordu” dedi.

Kendisinin de kumpas mağduru olduğunu belirten Kılınç, adaletin mülkün temeli olduğunu; adalet olmazsa devletin temelinin de olmayacağını belirterek adalet aradığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu Yürüyüş İstanbul Kız çocuğu ve CHP Lideri

KUCAĞINDA KIZ ÇOCUĞU İLE YÜRÜDÜ, 7 KİLOMETREDEN SONRA MOLA VERDİ

E-5 boyunca yürüyen Kılıçdaroğlu bir kız çocuğunu bir süre kucağında taşıdı. Kılıçdaroğlu Pendik Kaynarca’dan itibaren sahil yoluna indi. Kılıçdaroğlu Pendik’ten sahile inerken arkasındaki kalabalık Tuzla’ya kadar uzandı. Bu sırada Kılıçdaroğlu’nun  yanına koruma müdürünü çağırarak atılan bazı sloganlardan duyduğu rahatsızlığı iletti.

Kılıçdaroğlu,  “Hak, hukuk, adalet” dışında hiç bir slogan atılmamasını istedi. İlk etapta 7 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu, Pendik sahilde kurulan dinlenme alanında mola verdi. 

Kılıçdaroğlu Yürüyüş Kamer Genç

Kılıçdaroğlu'ndan yürüyüşe destek verenlere mesajlar: “Yürüyüşe başlarken belli çevrelerde endişe vardı ama kararlılığımız vardı. Kendi açımdan söylüyorum rahat yürüdük. 4 mevsimi de yaşadık. Türkiye’nin güzelliğinin bir kez daha farkına vardık. Çok sayıda vatandaşımız ilgi gösterdi. İlgi gösterenlere de protesto edenlere de teşekkür ediyorum. Güvenlik güçlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar bizim güvenliğimiz için çalıştılar. Halkın polisi halkın jandarması olunca halkla arasında hiç sorun olmuyor.

Sözcü Gazetesi tutuklu Gazeteciler Mediha Olgun ve Gökmen Ulu
Cezaevinde tutuklu bulunan Sözcü gazetecileri Mediha Olgun ve Gökmen Ulu'da yürüyüşte unutulmadı. Gökmen ve Olgun, 15 Temmuz darbe gecesinin kahraman gazetecileriyken bir anda gazetede yayınlanan bir haber nedeniyle 'darbecilere yol gösterme' iddiasıyla cezaevine atıldı. Oysa darbeci askerlerin ifadeleri dahi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil yaptığı otelin adresinin, gazeteye haber yapılmadan iki gün önce darbeci askerler tarafından bilindiğini ortaya koyuyordu..

Adalet Yürüyüşü Türk Bayrağı
 

KORTEJ İSTANBUL’DA MEHTER İLE KARŞILANDI

CHP Lideri dün öğle saatlerinde İstanbul il sınırına ulaşmış ve İstanbul girişinde Mehter Marşı ile karşılanmıştı. İstanbul trafiğinin etkilenmemesi için yirmi üçüncü günündeki yürüyüşü sonlandıran Kılıçdaroğlu Tuzla’daki kamp alanında dinlenmeye çekilmişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin