Adalet Yürüyüşü 23. Gün. İstanbul'a girildi. Gandi'nin rekoru kırıldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü 23. Gün. İstanbul'a girildi. Gandi'nin rekoru kırıldı

Büyük Adalet Yürüyüşü 23. gününde.. Kortej İstanbul il sınırlarına girdi. Kılıçdaroğlu bugün Gandi'nin 600 bin adım rekorunu da kırdı. Sabah saatlerinde başlayan kortej yine güne güller altında büyük sevgi gösterileriyle başladı.. yürmü üçüncü günde de katılımlar çığ gibi devam ediyor. her kesimden olduğu gibi bugün de çok sayıda sanatçılar ve siyaset adamları da yürüyüşe katıldı.. Katılımcı sayısı 20 bini aştı.. Maltepe'de 1.5 milyon kişinin katılması beklenen tarihi bir miting hazırlığı yapılıyor... işte detaylar

Takip Et

Tam 23 gün önce Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

Tarihi yürüyüşün yirmi üçüncü gün etabı Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından saat 09:00 sıralarında başladı. Konuşmasında Avrupa Parlamentosu’nun dünkü Türkiye kararına da değinen CHP lideri “AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor” dedi.

- Kılıçdaroğlu Gandi'nin 600 bin adımlık rekorunu geçti.
- Adalet Yürüyüşü'ne katılımlar çığ gibi devam ediyor.
- Tarihi adımlar 23. günde İstanbul sınırları içinde atıldı..

Mehteran takımı İzmir Marşını da çaldı. Adalet Yürüyüşü
Adalet Korteji'ni İstanbul'a giriş anlarında Mehteran takımı İzmir Marşı'yla karşıladı...

TARİHİ YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

11:00 Kortej yeniden yürüyüşe geçti. İstanbul il sınırlarına girildi.

merhum gazeteci Metin Göktepe’nin annesi de toplam 2 kilometre yol yürüdü
Adalet Yürüyüşü’nün 23. gününde korteje merhum gazeteci Metin Göktepe’nin annesi de katıldı. İlerleyen yaşı nedeniyle yürümekte güçlük çeken Fadime Göktepe toplam 2 kilometre yol yürüdü.

Nur Sürer Sumru Yavrucuk Adalet Yürüyüşü
Korteje 23. günde sanatçılar Nur Sürer ile Sumru Yavrucuk da katıldı.

10:30 Darıca’da ilk mola verildi. Gebze Topçu Kışlası’nda başlayan kortej ilk etapta toplam 5.4 kilometre yürüdü.


Adalet Yürüyüşü Güllerle başladı çılgın insanlar
Kortej güne her başlangıçta olduğu gibi yine 'güllerle' başladı.

09:00 Kortej Kılıçdaroğlu’nun kısa 23. gün açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

“SON DERECE MUTLUYUM, HUZURLUYUM”

23. gün etabının başında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün Kocaeli’den ayrılıyoruz.  İstanbul’a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Kimsenin burnu kanamadan uzun bir yolculuğu katedip İstanbul’a girmiş olacağız” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Ayı 9’unda, pazar günü bu yürüyüşü sonlandırmış olacağız. Ancak adalet arayışımızı değil, adalet arayışımız devam edecek” diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu’nun kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Buradan Avrupa Parlamentosu’na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değildir. Türkiye’de bir adalet yürüyüşü yapıyoruz, 10 binler var. Referandum yaptık. Yüzde 50’den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye’ye olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu da adil davranarak Türkiye’ye olan ilişkileri sürdürme yönünde karar alır” şeklinde konuştu.

Adalet Yürüyüşü Kemal Kılıçdaroğlu konuşması

BUGÜN GANDİ’NİN REKORU KIRILDI

Şimdiye kadar yaklaşık 430 kilometre kat eden ve 600 bin adım atan Kılıçdaroğlu bugün (07.07.2017) Gandi’nin 600 bin adım rekorunu da kırmış oldu.

‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’ NEDENİYLE İSTANBUL’DA KAPATILACAK YOLLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ nedeniyle bugünden itibaren Pazar gününe kadar bazı yollar önlemler kapsamında kapatılacak.

İşte bugün kapatılacak yollar şu şekilde.
Cuma günü saat 08.00’dan konaklama yerine kadar;
– D-100 Çayırova TEM bağlantı yolundan Tuzla İçmeler Köprü’ye kadar Kuzey yol ve Kuzey yan yolu (İstanbul istikameti) ve bu yola çıkan tüm bağlantı yolları trafiğe kapatılacak.
– D-100 Pendik Tersane Köprü’den D-100 Çayırova TEM bağlantı yoluna kadar olan Güney yolun tamamı (Kocaeli istikameti) ve Güney yola çıkan bütün bağlantı yolları trafiğe kapatılacak.
– TEM Otoyolu alternatif olarak kullanılacak.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin