Adalet Yürüyüşü 20. Gün, Tarihi Yürüyüşte tarihi AİHM adımı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü 20. Gün, Tarihi Yürüyüşte tarihi AİHM adımı

Bugün Adalet Yürüyüşü'nde yirminci gün. Ankara'dan İstanbul'a doğru yürüyen, adalet arayan yaşlısıyla genciyle, her kesimden on binlerce vatandaş kararlılıkla yürüyüşe desteğini sürdürüyor. Yürüyüşten önce CHP lideri Kılıçdaroğlu, YSK'nın 16 Nisan referandumunda verdiği "mühürsüz pusula ve zarf" kararını AİHM'e taşımak için hazırlanan dilekçeyi imzaladı.

Takip Et

Ankara Güvenpark'ta atılan ilk adım ve bu büne kadar aşılan yüzlerce kilometre.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirminci gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Kortej dün geceyi İzmit’in Yahyakaptan Mahallesi’nde kurulan kamp alanında geçirdi. Kortej, Kılıçdaroğlu’nun kısa açıklamasının ardından yürüyüşüne başladı. Bugün 19 kilometrenin daha kat edilmesi bekleniyor.

Adalet Yürüyüşü Katılım Kaç Kişi oldu 20 bin aştı

ADALET ARAYIŞINDAN NOTLAR

11:00 Yürüyüş tüm hızıyla sürüyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir’in dağlarından topladıkları papatyaları Genel Başkana takdim etti.

Adalet Yürüyüşü Kemal Kılıçdaroğlu Papatya

Bandonun çaldığı İzmir Marşı, binlerce yürüyüşçüye motivasyon sağladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu memnuniyetini ifade ederken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’in dağlarından, Karşıyakamızdan çiçekler getirdik. Bu onurlu yürüyüşte bandomuz da bizi yalnız bırakmadı. Umutsuz olmak yok. Zincirler bir gün kırılacak, işte o zaman adalet adım adım kurulacak” dedi.

KESK Üyeleri Adalet YürüyüşüYüzlerce KESK üyesi, öğretmen Semih Özakça ve Akademisyen Nuriye Gülmen dövizleri ve KHK ile yapılan ihraçlara ithafen, "Haksız, hukuksuz ihraçlara hayır. İşimizi Geri Alacağız" afişiyle yürüşüne katılanlar arasındaydı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Adalet YürüyüşüBodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve beraberindeki çok sayıda kişi de Adalet Yürüyüşü'ne katıldı..

09:30 Kortej, Kılıçdaroğlu’nun kısa açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

KILIÇDAROĞLU AİHM DİLEKÇESİNİ İMZALADI

Yürüyüşten önce kısa bir açıklama yapan CHP lideri, YSK’nın 16 Nisan referandumuna ilişkin verdiği tartışılan ‘mühürsüz pusula ve zarf kararını’ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdıklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu ilgili dilekçeyi imzalayarak kurmaylarına teslim etti.

AİHM Referandum İmzası, Kılıçdaroğlu
Kılıçdaroğlu, “Mühürsüz seçimle ilgili referandum yapmıştık. Bu referandumda, maalesef Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu karar nedeniyle referandum gayrimeşru hale geldi. Dilekçemizi hazırladık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruyoruz ve ilk imzamı da buraya atıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Bugün dilekçeler gönderilecek” diye konuştu.

AÇIKLAMADAN ÖNCE ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününde Kocaeli'nin İzmit İlçesinde bulunan ve trafik kazasında hayatını kaybeden Türkiye'nin ilk kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan ile İzmit'in düşman işgalinde şehit düşenlerin mezarını ziyaret etti.  İzmit Bağçeşme mezarlığına sabahın erken saatlerinde gelen Kılıçdaroğlu, şehitlerin mezarına çiçek bırakıp dua etti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin