ABD yargısından Trump'a büyük darbe


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD yargısından Trump'a büyük darbe

ABD'de eski başkan George W. Bush döneminde atanan federal yargıç James Robart, Yeni Başkan Donald Trump'ın 7 ülkenin vatandaşlarına yönelik seyahat yasağını ülke genelinde geçici olarak durdurma kararı aldı..

Takip Et

ABD Başkanı Donald Trump’ın 7 ülke için çıkardığı seyahat yasağında ikinci haftaya henüz girilmişken Washington eyaletinin Seattle kentinde görev yapan federal yargıç James Robart duruma el koydu.

CNN International’ın haberine göre eski başkan George W. Bush döneminde atanan yargıç Robart, yasağı geçici olarak durdurma kararını açıkladı.

Kararın ardından Amerikan Sınır ve Gümrük Koruma İdaresi havayollarına yaptığı uyarıda, Washington hükümetinin, vizesi iptal edilen kişilere en kısa zamanda haklarını iade edeceğini belirtti.

BEYAZ SARAY TEPKİLİ

Ancak Trump’ın pes etmeye hiç niyeti yok. Zira konuyla ilgili derhal bir açıklama yapan Beyaz Saray, kararın ölçüsüz olduğu değerlendirmesinde bulundu ve en kısa zamanda Adalet Bakanlığı’nın durdurma kararı alınması için başvurulacağını belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Başkanın emri ülkemizi korumayı hedefliyor ve anayasal yetkisi var. Başkanın Amerika halkını koruma sorumluluğu var” ifadesine yer verdi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin