ABD: Türkiye iyi okumalı. Ateşkes tüm Suriye için geçerli!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD: Türkiye iyi okumalı. Ateşkes tüm Suriye için geçerli!

Son dakika... ABD'den kritik bir Afrin açıklaması geldi.. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ateşkesin tüm Suriye için geçerli olduğu belirterek, "Türkiye'nin BM'de kabul edilen tasarıyı iyi okuması lazım" ifadelerinde bulundu.

Takip Et

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Afrin'de YPG'ye karşı 'Zeytin Dalı Harekatı' gerçekleştiren Türkiye'ye, BMGK'nın 15 üyesinin oy birliğiyle aldığı ateşkes tasarısını 'iyice okuma' tavsiyesinde bulundu. Suriye'de ateşkes kararının Suriye'nin bütününde geçerli olduğunu söyleyen Nauert, karara imza atan tüm BMGK üyesi ülkeleri saydıktan sonra, 'Rusya ateşkes kararına evet oyu vermesine karşın, Esad rejimine desteğini sürdürmekte. Bu, büyük bir sorun. Ateşkes 'insani yardım' kapsamında tüm ülkeyi kapsıyor. Yalnızca IŞİD, El Kaide, El Nusra Cephesi ve bunlarla ilgili grup ve kişiler ateşkes kapsamı dışında' dedi. 

Heather Nauert  ABD

Nauert, 'Türkiye'nin Afrin harekatının ateşkes kapsamında olup olmadığı' sorusuna verdiği yanıtta, 'Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı. Karar, 30 gün boyunca Suriye'nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye'ye, BMGK'nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz' diye konuştu. DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin