ABD Türk medyasını uyardı: Bu durmalı.. Aksi halde...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD Türk medyasını uyardı: Bu durmalı.. Aksi halde...

ABD'den Türk medyası ile ilgili ilginç bir çıkış geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'de ABD'ye yönelik yapılan karşıt haberlerin durması gerektiğini ifade ederek, vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atabilir. Bunlar durmalı. Dedi..

Takip Et

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Amerikan karşıtı haberlerin “ABD vatandaşlarının hayatlarını tehlikeye atabileceğine” dikkat çekerek, “Bu durmalı” dedi.

Kirby, sabahın ilk saatlerinde Twitter’dan yaptığı açıklamada önce Türkiye’de meydana gelen terör saldırılarını kınayarak, Türkiye’nin “NATO üyeliğine” vurgu yaptı. Ardından da, Türk medyasında artan Amerikan karşıtı haberlere değindi.

Kirby’nin mesajları şöyle:

“AMERİKAN VATANDAŞLARINI TEHLİKEYE ATAR. DURMALI…”

“Türkiye’de meydana gelen, aralarında yılbaşında İstanbul’da, bugün de İzmir’de gerçekleşenin de bulunduğu terörist saldırıları güçlü şekilde kınıyoruz. Terörizme karşı NATO’daki müttefikimiz Türkiye ile birlikte mücadele ediyoruz. Türk medyasında ABD hakkındaki yangına körükle giden ve temelsiz suçlamalar rencide edici ve vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atabilir. Bunlar durmalı…”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin