ABD, Suriye'de kimyasal silah deposunu vurdu iddiası!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD, Suriye'de kimyasal silah deposunu vurdu iddiası!

Son dakika. ABD savaş uçaklarının Suriye'de terör örgütü IŞİD'e ait kimyasal silah deposunu vurduğu iddia edildi.. Rus internet sitesi Sputnik'in haberine göre, ABD Suriye'de DEAŞ'a ait bir kimyasal silah deposunu vurdu. Saldırıda yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Suriye ordusu, ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun bombardımanında terör örgütüne ait zehirli gaz deposunun isabet aldığını ileri sürdü. Ancak, koalisyon, söz konusu saldırıyı dakikalar sonra yalanladı ve kasıtlı dezenformasyon yapıldığını açıkladı.

Takip Et

Rus internet sitesi Sputnik'in haberine göre, Suriye Genelkurmay Başkanı, uluslararası koalisyon güçlerinin çarşamba günü, Deyr ez Zor kentindeki bir kimyasal silah deposuna saldırı düzenlediğini açıkladı.

IŞİD'a ait merkezler ve kimyasal silahların depolandığı bir binaya yönelik operasyonda, aralarında çocukların da olduğu yüzlerce sivilin öldüğü iddia edildi.

HABERE DAKİKALAR SONRA YALANLAMA GELDİ

İdlib'de kimyasal katliam yaptıktan sonra köşeye sıkışan Suriye rejimi, bugün ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun bombardımanında terör örgütü IŞİD'e ait zehirli gaz deposunun isabet aldığını duyurdu. Rejime göre, çarşamba günü gerçekleşen saldırı sonrası ortaya çıkan zehirli gaz sızıntısı nedeniyle aralarında sivillerin de olduğu yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Ancak bu haber, saatler sonra uluslararası koalisyon tarafından yalanlandı.

Rejimin haberinde, saldırının IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgütlerin elinde kimyasal silah olduğunu kanıtladığı savunuldu. Habere göre, saldırı Deyr ez Zor'un doğusundaki Hatila Köyü'nde gerçekleşti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin