ABD seçim sonucu belli oldu mu? Trump mı Clinton mu? İşte son bilgiler


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD seçim sonucu belli oldu mu? Trump mı Clinton mu? İşte son bilgiler

ABD'de başkanlık seçimi her ne kadar Amerika'nın olsa da tüm dünyayı çok yakından ilgilendiriyor. Daha önce 40 milyondan fazla seçmen tercihini erken seçim sistemi sayesinde yaptı. Bugün ise oy verme işlemi Türkiye saati ile öğleden sonra 14:00'te başladı. Süper güç ABD'nin yeni başkanı Demokrat aday Hillary Clinton mı? Yoksa Cumhuriyetçi aday Donald Trump mı olacak? Önemli anket kuruluşlarından Reuters/Ipson son anketi sonuçlarını açıkladı.

Takip Et

Bu ankete göre Clinton'ı 5 puan önde gösteriyor. Ancak Politico sitesinde bugün yapılan sandık başı anket dünyanın merakla beklediği sonuçlarda bir sürprize işaret edebilir. ABD seçimleriyle ilgili son dakika gelişmeleri, Tüm Dünya "ABD başkanı belli oldu" mu sorusunu soruyor. Bu sorunun cevabına ise sadece saatler kaldı.

İşte ABD seçimlerinde yaşanan gelişmeler…

00:50: Clinton yolda… Clinton, konvoyuyla birlikte New York’a gidiyor.

00:45… Trump’tan çağrı… 

Donal J. Trump ABD seçimini kim kazandı

Trump az önce Twitter’dan seçmenlere ‘gevşemeyin’ çağrısında bulundu. Seçimin henüz bitmediğini belirten Trump, “İyi gidiyoruz ama daha zaman var. Hadi Florida!” yazdı.

00:20: Flaş anket… Reuters/Ipsos’un son anketine göre; seçmenlerin yüzde 75’i ülkeyi zenginlerden ve güçlülerden kurtaracak ‘güçlü lider’ istiyor. Bu sonuç, Politico’nun anketiyle benzerlik gösteriyor. ‘Güçlü lider’ vurgusu, Trump’ın seçim kampanyasının merkezinde yer alıyordu. Clinton’ın sloganının ise “Birlikte Daha Güçlü” olduğunu hatırlatmakta fayda var.

TRUMP'TAN ŞOK "HİLE "İDDİASI

Öte yandan Amerikan televizyonu Fox News'a telefonla bağlanan Trump, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Donal Trump ABD Seçimleri son dakika gelişmesi

Reuters'ın haberine göre Trump, "çeşitli seçim merkezlerindeki oylama makinelerinin, Cumhuriyetçilere verilen oyları Demokratlara verilmiş gibi değiştirdiğine dair sorunlar olduğu yönünde haberler" aldıklarını söyledi.

Trump bunun üzerine gelen "Yani sizce seçimler bu gece bitmez mi?" sorusuna, "Ne olup bittiğine bakmam lazım" diye yanıt verdi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin