ABD’den Rusya’ya 'Kestirip atarız' tehdidi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD’den Rusya’ya 'Kestirip atarız' tehdidi

Suriye'de ABD-Rusya gerginliğinde ipler kopma noktasına geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın ve Suriye’nin Halep’te düzenlediği bombardımanlar sona ermezse, Moskova'yla tüm teması kesme tehdidinde bulundu.

Takip Et

Kerry’nin Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la yaptığı görüşmede, Suriye’nin Halep’te yaptığı operasyonları durdurması konusunda acil adımlar atılmazsa Rusya’yla olan ikili ilişkileri askıya alacaklarını söylediğini aktaran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD'li bakanın ‘kaygılarını' dile getirdiğini ifade etti.

Kirby, günlük basın bilgilendirme toplantısında, Suriye iç savaşına dair değerlendirmeler yaparken, Rusya'yı uyardı. John Kirby, “Suriye'de iç savaşın devam etmesi halinde aşırıcı gruplar, bu durumu istismar edebilir ve operasyonlarını genişletebilir. Şüphesiz bu, Rusya'nın menfaatleriyle çatışabilir ve Rusya şehirleri dahi bu saldırılara maruz kalabilir” dedi.

Bu tabloda Suriye'de savaşan Rus askerinin de zarar göreceğini belirten Kirby, “Rus askerleri ceset torbaları içinde ülkelerine dönebilir. Rusya kaynaklarını ve daha fazla savaş uçağını kaybedebilir” şeklinde konuştu.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yardım çalışması yapan gönüllüler, son sekiz gündür savaşta bini aşkın insanın öldüğünü söylüyor.

Rusya ve Suriye’nin gayriinsanı tutumuna dün de Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco tepki göstermişti. Papa, “Bombardımanların sorumlularının vicdanına sesleniyorum: bunun hesabını Tanrı'nın huzurunda vermek zorunda kalacaksınız” demişti.DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin