ABD'de bomba gelişme: Trump'a büyük şok. Danışmanı itirafçı oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD'de bomba gelişme: Trump'a büyük şok. Danışmanı itirafçı oldu

Son dakika haberi.. Michael Flynn FBI'a yanlış ifade vermekle suçlanıyor.. Önceki ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn FBI'a yanlış ifade vermekle suçlanıyor. Flynn'in bugün ABD saatiyle 10.30'da suçlamalarla ilgili ifade vereceği açıklandı. ABD medyasında yer alan haberlere göre, Flynn savcılıkla işbirliğine giderek FBI'a yalan söylediğini kabul etti. Mahkemeye çıkarılan Flynn, açıklamalarını 'ABD'nin ve ailesinin çıkarları çerçevesinde' yaptığını itiraf ettti.

Takip Et

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya'nın ABD Büyükelçisi ile olan ilişkisi hakkında FBI'a yalan söylemekle suçlandı. Rusya soruşturması kapsamında ifade veren Flynn, savcılıkla işbirliğine giderek FBI'a yalan söylediğini kabul etti.

'Rusya'nın eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile Aralık 2016'daki temasları hakkında yalan söylediğini' ifade eden Flynn, FBI'a teslim olarak mahkemeye götürüldü. Washington'a bağlı Columbia Bölgesi'nde başlayan davanın adı 'ABD'ye karşı Flynn' oldu. Böylece Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın, Rusya soruşturmasını yürüten Özel Savcı Robert Mueller ile işbirliği yaptığı netleşti.

ABC News'in haberine göre Flynn, Ruslarla irtibata geçmesi için Trump'ın kendisini yönlendirdiğini şeklinde ifade vermeye hazırlanıyor.

Reuters'ın haberine göre, Beyaz Saray avukatı Ty Cobb, Flynn'in vereceği ifadede Trump'ı direkt olarak etkileyecek bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin