7 yaşında kız çocuğu intihar saldırısı düzenledi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
7 yaşında kız çocuğu intihar saldırısı düzenledi

7 yaşındaki bir kız çocuğunun Suriye'nin başkenti Şam'da bir karakola intihar saldırısı düzenlediğini iddia edildi. Saldırıda üç polis memurunun yaralandığı öne sürüldü.

Takip Et

El Vatan gazetesi tarafından bildirilen habere göre, başkent Şam'da 7 yaşındaki bir kız çocuğu polis karakoluna girerek üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Patlamada üç polis memurunun yaralandığı bildirildi.

YOLUNU KAYBETTİĞİNİ SÖYLEDİ

El Vatan gazetesi Facebook sayfasında paylaştığı ve soruşturma kaynaklarına dayandırdığı haberde, 7 yaşlarındaki kız çocuğunun Şam'ın Midan semtindeki karakola gelerek yolunu kaybettiğini söylediği ve tuvaleti kullanmak için izin istediği belirtildi. Kız çocuğunun tuvalette üzerindeki bombayı infilak ettirdiği bildirildi.

Suriye 7 yaşındaki kız çocuğu canlı Bomba

Suriye resmi haber ajansı SANA, olayın bir “terör saldırısı” olduğuna dair işaretler olduğunu bildirdi.

GÖZLEMEVİ DOĞRULADI

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığı habere göre muhaliflere yakınlığı ile bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Midan'da bir patlama olduğunu teyit etti.

Gözlemevi'nden yapılan açıklamada saldırıda “bir kadının” hayatını kaybettiğini bildirdi. Ancak bu kişinin bir intihar saldırganı mı yoksa saldırı ile ilgisi olmayan bir kadın mı olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

Şam, rejim birliklerinin kontrolü altında olduğu için başkentte intihar saldırıları nadir oluyor. Ancak kent Şam'ın etrafındaki muhaliflerin bulunduğu bölgelerde yaşayan isyancıların el bombalı saldırılarna hedef oluyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin