30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak mı? Başbakan cevapladı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak mı? Başbakan cevapladı

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı için "Kutlama yapılmayacak.." sözlerinin aksine, "henüz alınmış bir karar yok" dedi. Ülkenin en önemli ve özel günlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda "kutlama yapılmayacak" açıklaması sosyal medyada tepkiyle karşılanmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise konuya ilişkin, Darbecilerin cezasını Zafer Bayramı'na kesmek yanlış olur, sözleriyle tepkisini dile getirdi..

Takip Et

Katıldığı canlı yayında konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Yıldırım “Açıkçası bizim kıymet olarak 30 Ağustos törenleri olarak aldığımız bir karar yok. Bunu oturup konuşacağız. En uygun gereken neyse. Bir olay yaşadık diye 30 Ağustos’u yok sayamayız. Gereken neyse yapılır. Şu zamana kadar yapılışının dışında bir tören kararlaştırılmış değil” dedi.

İLGİLİ HABER

BAKAN IŞIK KUTLAMA YOK DEMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 9’u general 311 askerin firari olduğunu açıkladı. Işık ayrıca bu yıl 30 Ağustos kutlaması yapılmayacağını söylemişti.

BAKAN IŞIK AÇIKLAMASINI DAHA SONRA DÜZELTTİ

Savunma Bakanı Fikri Işık dün yaptığı “30 Ağustos’ta kutlama yapılmayacak” açıklamasının yanlış anlaşıldığını belirterek düzeltme yaptı: 30 Ağustos törenlerinde askeri araçların gösteri yapmayacağını kastettim” demişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin