3 Boydak tutuklandı, Mustafa Boydak'a Denetimli Serbestlik


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
3 Boydak tutuklandı, Mustafa Boydak'a Denetimli Serbestlik

Boydaklar Ailesinde tutuklu sayısı 5'e yükseldi. Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ile insan kaynakları yöneticileri Halit Bayhan Denetimli Serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. Şükrü, Bekir ve İlyas Boydak ise, tutuklandı. Ailesinden 5 kişi tutuklanan Mustafa Boydak, "Türk adaletine güveniyoruz" dedi.

Takip Et

Dün saat 13.00’de başlayan bugün saat 05.30’a kadar süren yargılanma sonucu Kayseri Sanayi Odası ve Boüydak Holding yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak ile şirket ve vakıf yöneticisi Halit Bayhan yurt dışı yasağı ve ‘Denetimli Serbestlik’ koşuluyla salıverildi.

FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Boydak Eğitim ve Kultür Vakfı üzerinden mali finans sağladıkları ve örgüte yardım, yataklık yaptıkları gerekçesiyle KAYSO ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak ile holdingin insan kaynakları yöneticisi Halit Bayhan evlerinde cuma günü saat 07.00 itibarıyla evlerinde arama yapıldı. Aynı soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı bulunan Bekir ile İlyas Boydak, Emniyet Müdürlüğü’ne gelirken, İstanbul’daki Nışantaşı Amerikan Hastanesi’nde 2 hafta gönce geçirdiği mide ameliyatı nedeniyle yatan Hacı Boydak’ın talimatla ifadesinin alınmasına karar verildi.

Tutuklanan Boydaklar kimİlyas Boydak, (solda) Bekir Boydak (ortada) ve Şükrü Boydak (sağda) tutuklandı.

AİLEDEKİ TUTUKLU SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı olan, İstanbul’da geçirdiği mide ameliyatı sonrası tedavisi süren Hacı Boydak’ın ifadesinin talimatla alınmasına karar verilirken, Boydak ailesinden halen eski CEO Memduh Boydak ile Aliye Boydak Ankara ve Kayseri’de tutuklu bulunuyordu. Son 3 tutuklama ile birlikte, ailedeki tutuklu sayısı 5’e yükseldi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin