28 Şubat davasında 21 ağırlaştırılmış müebbet verildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
28 Şubat davasında 21 ağırlaştırılmış müebbet verildi

Son dakika haberi.. Aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay eski İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 103 sanıklı 28 Şubat davasında karar verildi. Aralarında Çetin Doğan, Çevik Bir, Erol Özkasnak ve İsmail Hakkı Karadayı'nın bulunduğu 21 sanığa müebbet hapis cezası verilirken, 68 sanık hakkında ise beraat kararı verildi. Müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklar için yaşları ve sağlık durumları nedeniyle tutuklama kararı verilmedi.

Takip Et

SON DAKİKA.. 28 ŞUBAT DAVASINDA MÜEBBET HAPİS VE BERAAT KARARLARI VERİLDİ

Refah-Yol hükümetini devirmeye çalıştıkları iddiasıyla, 103 sanık hakkında açılan 28 Şubat davasında karar karar verildi. Aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu sanıkların son savunmalarını yaptığı davada mahkeme kararını açıkladı.

İsmail Hakkı Karadayı Müebbet hapis
İSMAİL HAKKI KARADAYI (ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI)

SORUŞTURMAYI KOZMİK ODAYA GİREN SAVCI YÜRÜTTÜ
FETÖ/PDY’den tutuklu eski savcı Mustafa Bilgili tarafından açılan ve 5 yıl süren davanın soruşturması, FETÖ’den soruşturulan Tamer Tatar’ın savcılığa verdiği belgeler üzerine başlamıştı. Kozmik Oda’ya da giren FETÖ tutuklusu savcı Mustafa Bilgili’nin yürüttüğü soruşturmada, dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri olan FETÖ’cü Muharrem Köse üzerinden gönderilen belgelerle iddianamesi hazırlanmıştı.

ÇEVİK BİR (ESKİ GENELKURMAY 2. BAŞKANI)
ÇEVİK BİR (ESKİ GENELKURMAY 2. BAŞKANI)

Duruşma aşamasında sanıklar, dosyadaki belgelerde tahrifat yapıldığını öne sürmüş, bilirkişiler de 5 Nolu CD’deki belgelerin delil niteliği olmadığını belirtmişti. 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra hem savcı Bilgili, hem de Adli Müşavir Köse FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Duruşmalar boyunca tüm sanıklar, delillerin sahte olduğunu ve davanın tamamen FETÖ kumpası sonucu açıldığını, FETÖ’cü savcı ile Adli Müşavir arasındaki irtibatın belirlenmesi gerektiğini söylese de mahkeme bu talepleri dikkate almadı. Hapis cezası istenmesi de tartışma konusu oldu.

ÇETİN DOĞAN (ESKİ 1. ORDU KOMUTANI)

İŞTE MÜEBBET İSTENENLER:
İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Muhittin Erdal Şenel, Kenan Deniz, İlhan Kılıç, Yıldırım Türker, Çetin Saner, Kamuran Orhon, Vural Avar, Hayri Bülent Alpkaya, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, İdris Koralp, Fevzi Türkeri, Çetin Dizdar, Hakkı Kılınç, Mustafa Bıyık, İbrahim Selman Yazıcı, Abdurrahman Yavuz Gürcüoğlu, Serdar Çelebi, Mustafa Babacan, Orhan Nalcıoğlu, İsrafil Aydın, Cevat Temel Özkaynak, Ayhan Cansevgisi, Orhan Yöney, Ersin Yılmaz, Köksal Karabay, Hüsnü Dağ, Oğuz Kalelioğlu, İsmail Ruhsar Sümer, Şevket Turan, Metin Yaşar Yükselen, Şükrü Sarıışık, Refik Zeytinci, Yücel Özsır, Altaç Atılan, Aydan Erol, Mustafa Hakan Bural, Yahya Kemal Yakışkan, Yahya Cem Özarslan, Ziya Batur, Bahaddin Çelik, Ruşen Bozkurt, Ünal Akbulut, Sezai Kürşat Ökte, Cengiz Çetinkaya, Ahmet Aka, Alican Türk, Osman Atilla Kurtay, Erkan Yaykır, Mehmet Aygüner, Erdal Ceylanoğlu, Ergin Celasin, İzzettin İyigün, Halil Kemal Gürüz, Sedat Arıtürk ve Erdoğan Öznal.

ERDAL CEYLANOĞLU (ESKİ KARA KUVVETLERİ KOMUTANI)

KARAR VERİLDİ

21 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, 68 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin