12 AKP'li vekilin geleneksel 'FETÖ Kültür Turları'


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
12 AKP'li vekilin geleneksel 'FETÖ Kültür Turları'

FETÖ'cü AKP'lileri deşifre eden yeni bir fotoğraf yayınlandı. Milletvekilliği vizesinin Pensilvanya'dan alındığı günlerde adeta vekil adayı trafiğinin yaşandığı iddia edilen Gülen'in cemaat evinde çekilmiş bir fotoğraf daha sosyal medyaya düştü. AK Parti'nin 12 milletvekili, teröristbaşı Gülen’le görüşmek için can atıyormuş. Sözde 'Kültür Günleri' kapsamında FETÖ ile buluşan vekiller, çeşitli dini ritüellerin ve sohbetlerin yarım saatlik zaman dilimine sığdırıldığı o anlarda Gülen'e en yakın duran ve Gülen'in gözüne girenler, iddialara göre bakan olacaklar listesine adını da yazdırabiliyordu. Toplu aile fotoğrafı çekildikten sonra Türkiye'ye adeta 'ermiş, ve bulutların üzerinde' bir edayla dönüyorlardı...

Takip Et

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın 'Hepiniz Oradaydınız' başlıklı haberine göre; AKP'li 12 milletvekilinin Pensilvanya'da yaşayan FETÖ lideri Fetullah Gülen'i ziyaret fotoğrafı ortaya çıktı. 2012'deki bu ziyaretin, Erdoğan'ın dershane ve MİT krizi nedeniyle ‘cemaat'le kavga ettiği dönemden sonra gerçekleşmesi de dikkat çekti.

AKP'li milletvekilleri, 2012'de Boston şehrinde Fetullah Gülen cemaati tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri' programına gitti. Gezinin bir bölümünde “Haydi Pensilvanya'ya gidiyoruz” bilgisi verildi. O tarihte 12'si de milletvekili olan grup terör örgütü lideri Fetullah Gülen'e gitti. Birlikte orada ikindi namazı kıldılar. Sonrasında yaklaşık 30 dakika sohbet ettiler, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ŞU ANDA İKİSİ DE AKP'DE YÖNETİCİ

Ziyarete giden isimlerden bazıları, 2015'te yapılan iki seçimde liste dışı kaldı. 4'ü halen AKP'den milletvekili. 2012'de milletvekili olan iki isim ise sonra yönetici seçildi. Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz Grup Başkanvekili. Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Vedat Demiröz ise Genel Başkan Yardımcısı oldu.

BAŞLARI AÇIK OLAN KADIN VEKİLLER, GÜLEN'İN YANINDA BAŞI KAPALI
Ziyareti, dönemin AKP Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya organize etti. Öksüzkaya, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'den arandığını öğrenince yurtdışına kaçtı. Başları açık olan 4 kadın vekilin ise, Gülen'in yanında saçlarını eşarpla kapattıkları gözlendi.

AKp 12 Vekil FETÖ TurlarıBAŞLARI AÇIK OLAN KADIN VEKİLLER, GÜLEN'İN YANINDA BAŞI KAPALI
Ziyareti, dönemin AKP Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya organize etti. Öksüzkaya, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'den arandığını öğrenince yurtdışına kaçtı. Başları açık olan 4 kadın vekilin ise, Gülen'in yanında saçlarını eşarpla kapattıkları gözlendi.

KADIN VEKİLLER BAŞLARINI KAPATTI

Dikkat çeken bir ayrıntı da kadın vekillerle ilgili. Normal hayatlarında başı açık olan 4 kadın vekil, Gülen'e giderken başlarını kapattılar. Kutsal bir mekan veya camiye giriyor gibi 4 vekil başlarını eşarp ile örttüler.”

“ARINÇ'IN FOTOSU NİYE ÇIKMIYOR”

SÖZCÜ'ye konuşan Giresun eski Milletvekili Adem Tatlı şunları söyledi: “4 yıl önceki olay. Detayları hatırlamıyorum. Bir arkadaş ‘hadi gidelim' dediğinde Mahir Bey'i (grup başkanvekili Mahir Ünal'ı kast ediyor) aradım. ‘Git, ne konuşuluyor öğren' diye gönderdi. Benim yerim belli, durduğum yer belli. Bizim bu fotoğraflarımızı ortaya çıkaranlar FETÖ ile Bülent Arınç, Hüseyin Çelik'in fotosunu neden ortaya çıkarıp, yayınlamıyorlar.” Ordu eski milletvekili Mustafa Hamarat ise gönülsüz olarak katılmak zorunda kaldığını söyledi. Hamarat SÖZCÜ'ye, “Beni herkes bilir. Eşim veya ben onlara en ufak yakınlığım olsa ‘Eskiden filan…' derim. İzah etme gereği bile duymam. Bir grup halinde olunca ‘Ben gelmeyeyim, çarşıda, şehirde ayrı gezeyim' diyemiyorsunuz” dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin