10 Kasım: 78 yıl önce bugün ışığımız söndü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
10 Kasım: 78 yıl önce bugün ışığımız söndü

Bugün 10 Kasım, saat 09.05'te Türkiye ışığını kaybetti. Sadece Türkiye değil, bütün dünya büyük bir saygı ve sevgi ile bugün Ata'nın aramızdan ayrılışına yas tutuyor. Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyor, onun izinde ilerliyoruz..

Takip Et

Bugün 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78'inci yıldönümü…  Atamızı büyük saygı, minnet ve özlemle anıyoruz, Onun mirasına sahip çıkıyor onun izinde ilerliyoruz...

Atatürk, 10 Kasım saat 09.05'te Dolmabahçe'de hayata gözlerini yummuştu.

Tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği tek liderdir Mustafa Kemal Atatürk. Ömrünü, Türk Milleti'ne ve Türkiye Cumhuriyeti'ne adadı… 1937 yılında ilk hastalık belirtileri ortaya çıktığında Yalova'daydı. Hemen tedaviye başlandı. Atatürk'e siroz teşhisi konmuştu. Kendini Türk hekimlerine emanet etti…

Atatürk Cenaze Töreni İstanbul
Ulu Önder Atatürk'ün naaşı, 19 Kasım 1938 günü Dolmabahçe'den Ankara'ya uğurlandı. Tüm İstanbul törene katıldı.

KOCA BİR ÜLKE YASTA

Deniz havası iyi geldiği için bir süre Savarona'da kaldı. Hastalığı ağırlaşınca İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'na nakledildi. Hastalığının ciddiyetini kavrayarak 5 Eylül 1938 günü de vasiyetini yazıp servetinin büyük bir kısmını Türk Tarih ve Türk Dil kurumlarına bağışladı. Kasım ayı başında durumu daha da ağırlaştı. Doktorları hep yanındaydı. Türk Milleti dualarıyla Atasını yalnız bırakmıyordu.

Mustafa Kemal Atatürk Cenaze 10 Kasım
Ve tarih 10 Kasım 1938, günlerden perşembe… Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, saat 9'u 5 geçe Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Atatürk'ün ölüm haberi tüm yurdu yasa boğdu. 7'den 70'e herkes gözyaşı döktü… Sadece Türkiye'de değil birçok ülkede de yas ilan edildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin