'Şaibeli bir kazadır.. FETÖ'nün hedefindeki askerler aynı helikopterde...'


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
'Şaibeli bir kazadır.. FETÖ'nün hedefindeki askerler aynı helikopterde...'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP milletvekili Eren Erdem Şehit Yarbay Songül Yakut'un taziye evini ziyaret ettiler: İki vekil burada, FETÖ'nün hedifi olmuş askerler aynı helikopetrde buluşmuş. Hepsi Atatürkçü, vatanına, milletine, bayrağına bağlı subaylar,... Bu kaza bizim için şaibelidir..." açıklaması yaptı. CHP milletvekilleri Acılı aileye başsağlığı diledi.

Takip Et

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tüm yurttaşlarına başı sağlığı diyerek cümlelerine şöyle devam etti:

"SONGÜL YARBAY, ATATÜRKÇÜ, VATANINA, MİLLETİNE VE BAYRAĞINA BAĞLI SUBAYLARDAN BİRİYDİ"

"Allah rahmet eylesin. Yaşanan olay Türkiye’de herksin yüreğini yaktı. Maalesef son bir ay içerisinde yaşanan ikinci helikopter kazası, geçtiğimiz ayda Tunceli’de bir helikopter düşmüş, 12 güvenlik görevlisi şehit olmuştu”
Ağbaba, Bu konunun araştırılması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Şırnak’taki bu mücadeleyi yürüten güvenliğin beyni, üst düzey görevlilerin tamamı bu kazayla beraber yok oldu. Mutlaka bu olay araştırılmalıdır. Kaza neden kaynaklanmıştır. Bununla ilgili iddialar, söylentiler var. Özgeçmişine baktığımız zaman Songül Yakut, Türkiye'de rol model olmuş, Anadolu'da yaşayan fakir fukara çocuklarına rol model olmuş bir arkadaşımız. Benimde başından beri yakından tanıdığım bir insandı. Binlerce insan gibi Songül Yakut’a da bir kumpas kuruldu. Asılsız dinlemeler, usulsüz dinlemeler, sahte raporlarla Songül Binbaşıyı ordudan görevden attılar. Ama o yılmadı, mücadele etti, yapılan o iftiraları bir bir açığa çıkarttı. Bir savaşı kazanarak, çok sevmiş olduğu görevine döndü. Songül Yarbay, Türkiye'deki Atatürkçü, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı subaylardan biriydi. Yok edilmek istendi ama başaramadılar."
CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet olduğunu, böylesi terör olaylarıyla ya da elim kazalarla yılmayacak" 

"ŞAİBELİ BİR KAZADIR"

"Bu durumun bir kaza olup olmadığının araştırılması bizim birinci görevimizdir. Bunların hepsinin araştırılması gerekmektedir. Songül Yakut çok önemli bir hanımefendi. Türkiye’de ilk defa yarbay olmuş kadın komutan. Türkiye’de yoksulluk içerisinde yaşayan kız çocukları için örnek olmuş bir hanımefendi. Annesinin ağıtları yürekleri dağlıyor. Songül Yakut hepimizin kardeşi, annesi hepimizin annesidir. Burada hepsi istihbaratçı bütün o bölgedeki en üst denetçilerin aynı helikopterde hayatını kaybetmiş olması bizim için şaibeli bir durum olduğundan bu kazanın bir an önce araştırılarak, varsa başka bir konu gündeme getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması için elimizden geleni yapacağız."

ERDEM: "FETÖ TARAFINDAN HEDEF OLMUŞ ASKERLERİN BULUŞTUĞU BİR HADİSEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'de açıklamasında Bugün bir aile ferdini kaybettiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Aynı zamanda 13 vatan evladının, Lice’de 3 vatan evladını, bundan önceki helikopter kazasında 12 vatan evladını kaybettik. Terörün şiddetinin bir sarmala dönüşmesi üzerine birileri 16 Nisan’dan önce ‘evet çıkarsa Türkiye’de terör bitecek’ diyordu. Bu bir kaza mıdır, yoksa başka bir şey midir derhal araştırmak ve bu hadise üzerindeki soru işaretlerini kaldırmak durumundayız. Çünkü tesadüf olma ihtimali çok düşük bir şekilde üst düzey ve geçmişte FETÖ tarafından hedef olmuş askerlerin aynı helikopterde buluştuğu bir hadiseyle karşı karşıyayız" DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin