'PKK Şemdinli'yi kuşattı' haberleri ortalığı karıştırdı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
'PKK Şemdinli'yi kuşattı' haberleri ortalığı karıştırdı

Sabah Gazetesi yazarı Ferhat Ünlü, TV Net televizyonunda katıldığı bir canlı yayın programında, "PKK Şemdinli'yi kuşatmış" diye son dakika haberi verdi. Ancak bu haberin yalan ve asparagas olduğu açıklandı. Yalan haber sonrası Ünlü, TV Net'teki görevinden istifa etti. Şırnak Valiliği: Haberler gerçeği yansıtmayıp, tamamen asılsızdır. Şemdinli'de Güvenlik güçlerinin bir grup PKK'lı teröriste operasyon düzenlendiği

Takip Et

TV Net kanalında program yapan Sabah yazarı Ferhat Ünlü dün akşam canlı yayında “PKK Şemdinli’yi kuşatmış” diye son dakika haberi verdi. Ünlü’nün bu açıklaması ortalığı bir anda karıştırdı.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili ilk açıklama Hakkari Valiliği’nden geldi.  Hakkari Valiliiği’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “19.08.2016 tarihinde çeşitli görsel ve yazılı basın yayın organlarında yer alan İlimiz Şemdinli İlçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca işgal girişimi olduğuna dair çıkan haberler gerçeği yansıtmayıp, tamamen asılsızdır” denildi. İddia üzerine AKP’li Şamil Tayyar da “Milli Savunma Bakanımızla konuştum,Şemdinli’nin kuşatıldığı iddiasının doğru olmadığını, her türlü duruma karşı tedbirli olduklarını söyledi” diye tweet attı.

Şemdinli'de İşgal mi var, Ferhat Ünlü

FERHAT ÜNLÜ İSTİFA ETTİ

Şemdinli iddiasını Haber Analiz programında dile getiren Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü ise tüm bu gelişmeler üzerine programın ardından bilginin yanlış olduğu gerekçesiyle TVNet’ten istifa ettiğini açıkladı. Ünlü Twitter’dan şunları yazdı: “Yayındaydım. Kendi haber kaynaklarımla şimdi görüştüm. Sadece 150 kişilik YPS grubu var. Şemdinli’de bu küçük gruba operasyon yapılıyor. Duyuru: Bugünkü Haber Analiz’de Şemdinli konusunda rejiden yanlış yönlendirildim. Haber Analiz’i bırakıyorum. TV NET ailesine teşekkürler. Okurlarım ve izleyicilerim az önce aldığım bu ayrılış kararını, bugünkü olayın samimi ve somut bir özrü olarak kabul etsinler.”

GÜVENLİK UZMANI ABDULLAH AĞAR: HABER YALAN

Konuyla ilgili bir açıklama da bölgeyi en iyi bilen isimlerden güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’dan geldi. Ağar “Şemdinli’nin çok büyük bir PKK’lı grup tarafından basıldığına dair medyada yer alan bazı spekülatif bilgiler mevcut. Şu an itibariyle bir baskın ya da bir benzeri saldırı yok. Sadece bazı duyumlar var. Görüntü alınan bazı hedeflere karşı yapılan topçu atışları mevcut. İHA ve İKÜ’ler havada. F-16’lar hakeza.
Üç-dört gün önce yapılan operasyonlarda Mirgesav ile Ziyaret tepe arasında 10 PKK’lı terörist Bolu komandoları tarafından etkisiz hale getirildi. Göğüs göğüse çatışmalarla 2 doçka, 2 kanas, kaleşleri ve tuttukları mevzileri ele geçirildi. Öte yandan Şemdinli’de demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlarımıza PKK’nın baskı ve tehditleri var. Taban kaymasını, Diyarbakır’da PKK’nın halk tarafından kemiklerinin kırılmasını hazmedememişler anlaşılan.  Kısaca Şemdinli’de şu an itibariyle durum normal. Silahlı bir şarj ya da çatışma yok” dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin