Zorlu PSM Caz Festivali Chick Corea konseri ile sona erdi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Zorlu PSM Caz Festivali Chick Corea konseri ile sona erdi

İstanbul caza doydu.. 'Zorlu PSM Caz Festivali', efsane müzisyen Chick Corea konseri ile sona erdi

Takip Et

Birbirinden usta sanatçıların performansları, partiler, paneller, film gösterimleri ve özel etkinliklerle dolu dolu geçen Zorlu PSM Caz Festivali; günümüz caz standartlarını belirleyen isimlerden Chick Corea ile Brian Blade ve Eddie Gómez‘in, birlikte yer aldığı trio performansla kapanışını yaptı. 3-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen festivale 10 gün boyunca 15.000’e yakın müziksever katıldı.

Zorlu PSM’nin tüm sahnelerinde 10 gün boyunca müzikseverler için farklı deneyimlere kapı aralayan Zorlu PSM Caz Festivali’nin programında; Michel Camilo & Tomatito, Jan Garbarek, Stephan Micus gibi cazın usta isimleri ağırlandı. Festivalin son performansı Garanti Caz Yeşili kapsamında, Chick Corea Trio with Brian Blade & Eddie Gomez olurken, kapanış partisi PSM Amfi’de düzenlenen “Sessiz Parti” ile yapıldı.
Cazın yanı sıra funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini Beth Hart, Pantha du Prince, Brazzaville, Esmerine gibi sanatçılarla programına dahil eden Zorlu PSM Caz Festivali’nde ücretsiz atölyeler, amfi konserleri, paneller ve film gösterimleri de yoğun ilgi gördü. Yerli sahnenin çeşitli janrlarından öne çıkan yetenekli müzisyenleri de sahnelerinde ağırlayan festivalde; Gaye Su Akyol, Redd, Anadolu’nun Kayıp Şarkıları “Canlı” projesi, Önder Focan& Şallıel Bros “Funkbook, Gülün- Allulli- De Raymondi de yer aldı.
 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin