Zafer Çağlayan için tutuklama kararı: Bu FETÖ'nün atılmış sakızıdır..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Zafer Çağlayan için tutuklama kararı: Bu FETÖ'nün atılmış sakızıdır..

Son dakika. ABD'de yürütülen davalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "işin arkasından pis kokular geliyor" açıklamasının ardından ABD'de tutuklu yargılanan Rıza Zarrab davasına, dün yayınlanan ek iddianameyle 'sanık' olarak eklenen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında tutuklama kararı verildi. Öte yandan skandal kararın ardından ABD'ye hükümetten ilk tepki çok sert oldu.. Türkiye'de Türk Devleti'ni ele geçirmeye çalışan FETÖ terör örgütü mensuplarınca kullanılmış, atılmış bir sakızdır.

Takip Et

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından dava dosyasına konan ek iddianamede Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın yanı sıra aynı bankanın uluslararası operasyonlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Levent Balkan ve Rıza Zarrab’ın çalışanı Abdullah Happani de bulunuyor.

Washington Hattı’nın haberine göre; Sanık sayısının ikisi tutuklu olmak üzere 9 kişiye çıktığı davada, jüri tarafından Zafer Çağlayan ile birlikte Süleyman Aslan hakkında da tutuklama kararı verildiği bildirildi.

Zafer Çağlayan Tutuklama Kararı

Öte yandan davanın hakimi Yargıç Richard Berman, davaya Çağlayan’ın da dahil edilmesiyle ‘dosyanın seyrinin değiştiğini’, söz konusu iddianame ile bir devlet kuruluşu olan Halk Bankası’nın ‘kurum olarak öne çıktığını’ ifade etmişti.

 

ADALET BAKANI GÜL'DEN SERT TEPKİ: BU ATILMIŞ BİR SAKIZDIR..

Eski Bakan Zafer Çağlayan’a ABD’de dava açılmasına ilişkin soru üzerine Bakan Gül, “Türkiye’de eski bakanlık yapmış arkadaşımız ve ilgililerle ilgili, vatandaşlarımızla ilgili yapılan bu iddianamelerin hukuki bir tarafı bulunmamaktadır. Bu iddialar aslında Türkiye’de, Türk devletini ele geçirmeye çalışan FETÖ terör örgütü mensuplarınca kullanılmış atılmış bir sakızdır. Bu sakızı alıp çiğnemek hukuk açısından çok büyük bir skandaldır. Ben bunun Amerika Birleşik Devletinin hukuk sisteminin itibarına gölge düşüreceğine inanıyorum.” dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin