Yeni Anayasa paketi ve genel af beklentisi!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Yeni Anayasa paketi ve genel af beklentisi!

Yeni Anayasa paketinin AKP ve MHP'nin ortak kararıyla bugün meclise getirilmesi bekleniyor. Türkiye önümüzdeki aylarda, yeni anayasa paketi, ekonomik ve sosyal olmak üzere çeşitli paketlerin oylanması amacıyla bir referandum ile karşı karşıya kalacak. Kamuoyunda büyük bir beklenti haline gelen 'Genel Af', 'af', 'sicil affı' gibi konular, yeni Anayasa paketiyle 2017 yılında büyük bir umut haline dönüştü.

Takip Et

Ak Parti(AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) anlaştı. Yeni Anayasa değişikliği çok yakında bir referandum ile vatandaşın onayına sunulacak. Siyasiler 'rejim' tartışması yaparken, halk ise sokakta özgürlük tartışması yapıyor.  Cezaevleri kapasitelerinin üstünde mahkum barındırıyor. Suç oranları ekonomik zorlukların artmasıyla paralel olarak artıyor. Şike Kumpası, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davaları, FETÖ mağdurları, ekonomi mağduru esnaf gibi sayıları milyonlarla tarif edilen ve neredeyse ülke nüfüsunun yüzde 75'lik bir kesimine isabet eden bir suçlu ve hükümlüler ülkesi haline gelinmiş durumda.

Türkiye'den kaçan ve Türkiye'de vatan haini ilan edilen Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Almanya'da bir panelde sarf ettiği: "Türkiye dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştü." acı sözleri gibi! 

Hükümet kanadı 'af' veya olası bir 'genel af' konusunda ser verip sır vermiyor. Ancak genel olarak ele alındığı takdirde toplumsal bir refah ortamının çok yakın bir zamanda ihtiyaç haline geldiği aşikar. Bunun yanında kamuoyu vicdanını çok rahatsız eden vahşi suç ve hükümlülerinin varlığı da hükümet cephesi tarafında büyük risk olarak görülmekte..

15 Temmuz darbe girişiminin ana suçluları, PKK terör örgütünün lider kadrosu ve azılı teröristleri, bununla birlikte kanla beslenen terör örgütüne kan sağlamış olan HDP'nin sözde vekillerinin de serbest kalması, AKP ve MHP'nin siyasal ve politik duruşuna ağır darbeler vuracağı gerçeği de göz ardı edilemeyecek derecede ciddi bir sorun oluşturuyor. Yeni anayasa değişikliği, cumhuriyet treninin ana raylarından çıkmadan ve yukarda belirtilen tehlikeler de gözardı edilmeden vatandaşın önüne getirlidği takdirde yüzde 90 oranında bir 'evet' ile rekor kırarak kabul görecektir..

Belirtilen nitenikte bir anayasa, 2017 yılı için her konuda toplumsal barış ve birlik ortamı doğuracağı gibi af, belki de bir 'genel af' gibi beklentileri de bir nebze karşılaması beklenebilir.. Kaynak: www.habersert.com

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin