Yarbay Ali Tatar'ın katili FETÖ'cü savcı Süleyman Pehlivan tutuklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Yarbay Ali Tatar'ın katili FETÖ'cü savcı Süleyman Pehlivan tutuklandı

Yarbay Ali Tatar, dönemin özel yetkili savcısı ve Yargıtay eski üyesi Süleyman Pehlivan tarafından sorgulandıktan sonra, ikinci kez ifadeye çağrılmasının ardından "Hiç suçum yok, hukuksuzluğa, karanlığa karşı ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum.." notu bırakarak intihar etmişti, Yarbay Ali'nin bu ölümüyle gündeme gelen savcı, FETÖ'nün darbe girişimine dair yürütülen soruşturma kapsamında HSYK tarafından açığa alındı ve tutuklandı.. Yarbay Ali'nin eşi: Ali’min katilini 7 yıl sonra ilk defa gördüm. Ali öldü... dedi.

Takip Et

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası HSYK tarafından açığa alınan ve ismi hakkında iki kez yakalama kararı verilen, Yarbay Ali Tatar’ın intiharıyla gündeme gelen Yargıtay üyesi Süleyman Pehlivan tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişimin ardından hakkında gözaltı kararı çıkartılan Süleyman Pehlivan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.  Her yerde aranan Pehlivan 18 günlük kaçış sonrası 3 Ağustos’ta İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne giderek teslim olmuştu. Ardından Ankara’ya getirilen Pehlivan, savcılığa ifade verdi. Savcılık ifadesi sonrası mahkemeye sevk edilen Pehlivan hakkında Nöbetçi Sulh Ceza hakimliğince tutuklama kararı verildi.

ALİ TATAR'IN EŞİ: ALİ ÖLDÜ..

Ali tatar’ın eşi Nilüfer Tatar, “Ali’min katilini 7 yıl sonra ilk defa gördüm. Ali öldü. Önce beraat etti, sonra savcının haberi geldi. Yaşananları devletin bize özrü olarak görüyorum” dedi.

Yarbay Ali Tatar'ın katili savcı tutuklandı

Yarbay Tatar, dönemin özel yetkili savcısı Pehlivan tarafından ikinci kez ifadeye çağrılınca, 19 Aralık 2009’da ardında “Hiç suçum yok, hukuksuzluğa, karanlığa karşı ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum” şeklinde veda mektubu bırakarak beylik tabancasıyla intihar etmişti. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin