Van Belediye Binası önünde 500 kilo bomba yüklü kamyon!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Van Belediye Binası önünde 500 kilo bomba yüklü kamyon!

Van'da daha önce Kayyum atanan Erciş Belediye binası önünde güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde bir faciadan dönüldü. Güvenlik birimlerinin belediye binası önünde tespit ettiği ve PKK'lı teröristlerce par edilen bir kamyonun yaklaşık 500 kilo bomba yüklü olduğu tespit edildi.

Takip Et

Van'ın Erciş ilçesinde belediye binası önüne PKK'lı teröristler tarafından bırakılan 06 EU 3038 plakalı kamyondaki varillerde 500 kilogram patlayıcı madde bulundu. Çevredeki binalar güvenlik nedeniyle boşaltılırken, kaçan PKK'lıların yakalanması için çalışma başlatıldı. Erciş belediyesi bir süre önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kayyum atanmıştı.

Olay, saat 20.00 sıralarında Erciş İlçesi'nin Beyazıt Mahallesi Tugay Caddesi'nde meydana geldi. Belediye binası önüne çalışır halde park edilen içerisinde şoförü bulunmayan 06 EU 3038 plakalı kamyonu fark eden polis, durumdan şüphelenip araçta arama yaptı.

Van Erciş Bomba Yüklü Kamyon yakalandı

Kamyonun kasasında varillerin içerisinde yaklaşık 500 kilogram patlayıcı bulunduğunun belirlenmesi üzerine güvenlik önlemi alındı. Çevredeki binalar boşaltılırken, Van-Ağrı Karayolu ile belediye binasının bulunduğu alana çıkan tüm yollar ulaşıma kapatıldı. Olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Uzman ekiplerin kamyonu güvenli bir yere götürüp kontrollü patlatma yapacağı belirtildi. Polis, kamyonu park edip kaçan PKK'lı teröristleri yakalamak için çalışma başlatıldı.

Van Erciş'te hain tuzak, yarım ton bomba yüklü kamyon yakalandı

KAYMAKAM KAYYUM OLARAK ATANMIŞTI 
Erciş Belediyesi'ne bir süre önce İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname gereği Erciş ilçe kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar kayyum olarak atanmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin