Valilik şehirdeki tüm bar, pavyon ve gazinoları kapattı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Valilik şehirdeki tüm bar, pavyon ve gazinoları kapattı

Yozgat Valiliği "şehirdeki bar, pavyon ve gazinoları OHAL kararnameleri kapsamında kapattı. Valilik konuya ilişkin bir açıklama yaptı, yapılan yazılı açıklama yaptı; Açıklamada "Karar, asayiş, güvenlik, toplum ve aile huzurunu bozan, bölge sakini kadınlarımızın da defaatle şikayetçi olduğu bar, pavyon, gazino gibi umuma açık yerleri kapsamaktadır. Diğer umuma açık içkili yerler konusunda kapatma işlemi yapılmamıştır" denildi. Sabah saatlerinde valiliğin internet sitesine konulan açıklama ilerleyen dakikalarda ise kaldırıldı.

Takip Et

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazdığı yazıyla il genelinde faaliyet gösteren bar, pavyon, gazino gibi umuma açık yerlerin Olağanüstü Hal Kanunu'nun Tedbirler Başlıklı 11. Maddesi gereğince genel asayiş ve kamu düzenini korumak, şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla kapatıldığını duyurdu.

Valiliğin yazısında, “ İlimizde gazino, pavyon ve bar adı altında faaliyet gösteren yerler ve çevrelerinde meydana gelen olaylar incelendiğinde, bu olayların kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet etme suçlarından teşekkül ettiği görülmüştür” denilerek bu tür mekanların OHAL süresince kapatıldığı belirtildi.

VALİLİK İNTERNET SİTESİNDEN AÇIKLAMA

Valiliğe ait internet sitesinden yapılan açıklamada ise kapatma işleminin sadece bar, pavyon ve bu şekilde çalışan gazinolara uygulandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

Bazı haber sitelerinde, ilimiz genelinde  tüm içkili mekânların kapatıldığı yönündeki haberler kamuoyuna yanlış aksettirilmiştir. Kapatılan yerler, bar, pavyon ve bu şekilde çalışan gazinolardır. Karar, asayiş, güvenlik, toplum ve aile huzurunu bozan, bölge sakini kadınlarımızın da defaatle şikayetçi olduğu bar, pavyon, gazino gibi umuma açık yerleri kapsamaktadır. Diğer umuma açık içkili yerler konusunda kapatma işlemi yapılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AÇIKLAMA KALDIRILDI

Sabah saatlerinde valiliğin internet sitesine konulan açıklama ilerleyen dakikalarda kaldırıldı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin