Vahşet: IŞİD 2 Türk askerimizi yakarak şehit etti! İddiası


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Vahşet: IŞİD 2 Türk askerimizi yakarak şehit etti! İddiası

Kan donduran iddialar var.. Sosyal medyada terör örgütü DAEŞ/IŞİD'in daha önce kaçırdığı 2 Türk askerini yakarak, alçakça ve hunharca şehit ettiğine dair bir video yayınlandı. Görüntünün propaganda amaçlı olduğu ve gerçeği yansıtmadığı değerlendiriliyor.. Görüntülerin doğru olup olmadığına dair ilk resmi açıklama Milli Savunma Bakanlığı'nca yapıldı.

Takip Et

Irak-Şam İslâm Devleti (DAEŞ/IŞİD), El Bab ve Kilis yakınlarında kaçırdığı 2 Türk askerini yakarak şehit ettiğine dair görüntü paylaştı.. Görüntülerin gerçek olup olmadığa dair Askeri kaynaklarca bir açıklama yapılmadı.

El Bab çevresinde IŞİD ile TSK-ÖSO arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Bu sabah saatlerinde TSK'dan yapılan açıklamada 24 IŞİD mensubu teröristin öldürüldüğü belirtildi.

İLGİLİ HABER

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU(ÖSO) İHANET Mİ EDİYOR!

Son günlerde Suriye'de artan şehit sayısının ardında ÖSO ihaneti olduğu iddia ediliyor. Bu iddialara göre 16 askerimizin şehit edildiği gün, çok sayıda IŞİD'li teröristin ağır bir saldırı düzenlediği ve TSK'nın yanında bulunması geren ÖSO üyelerinin cepheden kaçtığı ifade ediliyor.

KAN DONDURAN VİDEO İDDİASI

Terör örgütü IŞİD''in sosyal medya hesaplarında  yayımlanan bazı görüntülerde, Türk askeri olduğu iddia edilen askeri kamuflajlı 2 kişi yakılarak şehit ediliyor.. 

İLGİLİ HABER

Videonun sonunda iki IŞİD'li teröristler, Türkiye'yi tehdit ediyor. Türk askerlerin geri çekilmemesi durumunda bu görüntülerin devam edeceği tehdidi yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan ilk açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'nın, IŞİD'in rehin aldığı iki askeri yakarak öldürmesine ait olduğu iddia edilen video görüntülerini incelediği belirtildi.

BBC Türkçe'ye bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, dün akşam saatlerinde sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

IŞİD'e ait olduğu söylenen sosyal medya hesaplarından dün akşam 19 dakikalık bir video yayımlandı.

ERİŞİM ENGELİ GELDİ

Sosyal medyada büyük tepkiye neden olan görüntülerle ilgili olarak gerekli çalışmaların yapıldığı ve ilgili hesaplara erişim engeli getirildiği kaydedildi. Kaynak Ajanslar

İNTERNET VE SOSYAL MEDYADA YAVAŞLAMALAR VAR

Sosyal medyada yayılan bu iddialar sonrasında Türkiye genelinde başta Facebook ve Twitter olmak üzere sosyal medya siteleri ve internet kesintilerle yavaşlamalar olduğu konuşulmaya başlandı.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin