Ümran Dakneş'in tedaviden sonraki fotoğrafı yayınlandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ümran Dakneş'in tedaviden sonraki fotoğrafı yayınlandı

Yetişkinlerin kanlı savaşının en acı görüntülerinden biri olarak hafızalara kazındı minik Ümran'ın bu bu fotoğrafı... Suriye'de Muhalifler, rejim güçlerinin Halep'e yönelik ablukasını kırdığını iddia ederken, 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in bu fotoğrafı, dünyayı derinden sarstı. Suriye iç savaşının sembolü haline gelen Ümran Dakneş'in yine kendisi gibi minik yaştaki ağabeyi Ali'nin (10) hayatını kaybetti belirtildi. Küçük çocukların babası Ebu Ali: Çocuklarınızın gözlerinizin önünde düşmesini izlemek çok acı verici...

Takip Et

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; minik Ümran’ın fotoğrafı sosyal medyada yaygın biçimde paylaşıldı. Fotoğraf, hükümet güçleri ya da Rus uçaklarının Halep’te muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgesinde bulunan Katerji semtine yönelik saldırılarının ardından çekildi.

Ümran Daknes, Yeni fotoğrafı, sağlık durumu

Medya aktivistleri tarafından kaydedilen videoda, üzeri tozla kaplı halde olan Ümran, bir evin enkazından çıkarılıyor ve ambulansın koltuğuna oturtuluyor. Akabinde kurtarma görevlileri, olay yerine dönmek için yanından ayrılıyor. Ümran ambulansın koltuğunda tek başına kalıyor, boş gözlerle etrafa bakıyor ve sonra kan revan içindeki başını siliyor.

Haberde, Ümran’ın şehirdeki M10 hastanesine kaldırıldığı ve tedavi edildikten sonra taburcu edildiği belirtildi. Umran’ın doktorlar tarafından görüldükten sonra bir fotoğrafı daha yayınlandı.

Ümran Dakneş Suriye yeni fotoğrafı

Cansız bedeni Bodrum sahillerine vuran Aylan Kurdi gibi Suriye iç savaşının sembolü haline gelen minik Ümran’ın ailesinin nerede olduğu bilinmiyor.

ÜMRAN’IN BABASI O ANLARI ANLATTI

Öte yandan, minik Ümran’ın babası İngiliz The Telegraph gazetesine 17 Ağustos’taki saldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İntikam saldırısının hedefi olmaktan korktuğu için adını vermek istemeyen ve Ebu Ali takma ismiyle anılan baba, evleri füzeyle vurulduğu esnada, oturma odasında divanda Ümran, diğer oğlu ve iki kızıyla birlikte oturduğunu söyledi. Ali’nin diğer oğlu ise patlama esnasında arkadaşlarıyla dışarıdaymış.

Patlama anını anlatan Ebu Ali, “Çocuklarınızın gözlerinizin önünde düşmesini izlemek çok acı verici” dedi.

Evlerinin enkazından kendi çabasıyla kurtulduğunu aktaran Ebu Ali, ilk olarak oğlu Ümran’ı kurtarmış. Ardından diğer oğlunu enkazdan çıkarmış ve diğer çocuklarını aramak için eve dönmeden önce onları kurtarma görevlilerine teslim etmiş.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin