Türk jetleri Suriye'de PKK/PYD hedeflerine bomba yağdırdı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Türk jetleri Suriye'de PKK/PYD hedeflerine bomba yağdırdı

Türk Savaş Uçakları, dün Suriye'de PKK/PYD hedeflerini bombalayıp 200 civarında terör örgütü unsurunu etkisiz hale getirmesinin ardından, bu sabah saatlerinde PKK/PYD hedeflerine yine hava operasyonu düzenledi. Operasyonda 6 PYD hedefi ile 40 IŞİD hedefi imha edildi. Dün gerçekleştirilen hava harekatının ardından Suriye tarafı uçaklarımızı düşürmekle tehdit etmişti.

Takip Et

Suriye’de dün PYD-YPG hedeflerine operasyon düzenlenmiş 200 terörist öldürülmüştü. TSK’nın hava harekatı bugün de devam etti. Savaş uçakları Suriye’de 6 PYD/PKK hedefini imha etti.

IŞİD HEDEFLERİ DE VURULDU

TSK’dan yapılan açıklamada sadece PYD değil IŞİD hedeflerinin de vurulduğu bildirildi. Açıklamada “Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 40 DEAŞ hedefine ve 6 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile  atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır” denildi.

SURİYE TEHDİT ETMİŞTİ

Suriye ordusu, ülkenin kuzeyine Türk savaş uçakları tarafından dün yapılan hava operasyonu sonrası bir açıklama yaparak, hava sahasına giren herhangi bir Türk savaş uçağıyla ‘başa çıkılacağını' ve jetlerin düşürüleceğini duyurmuştu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin