Turgay Tanes: Zirvede sadece gayrimenkul konuşulmadı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Turgay Tanes: Zirvede sadece gayrimenkul konuşulmadı

Kartal Belediyesi, 'Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım' zirvesinin 2'ncisini düzenlendi. Zirveye katılan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes," Burada sadece gayrimenkulün konuşulmadığı bir kentin hem kentsel dönüşüm anlamında hem gelişimi anlamında içine sanatın, arkeolojinin ve teknolojinin de katıldığı bütün unsurların bir arada olduğu bir gelişim hikayesi konuşuluyor" dedi.

Takip Et

Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda gerçekleşen "Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi"ne, bölgedeki yatırımcılar ve uzmanlar katıldı. Zirvede; dönüşen Kartal’ın geleceği, ‘Kartal’ın Renkleri’, ‘Yabancı Yatırımcıların Gözünden Kartal’, ‘Uzmanlar Ne Diyor?’, ‘Kartal’ın Değişen Kent Kimliği’, ‘Neden Kartal?’ ve‘Kartal Yüksekten Uçuyor’ başlıkları ele alındı.

"BURADA SADECE GAYRİMENKULÜN KONUŞULMUYOR"

Zirve olarak mekan seçimi anlamında çok başarılı olduğunu dile getiren Tanes, "Burada sadece gayrimenkulün konuşulmadığı bir kentin hem kentsel dönüşüm anlamında hem gelişimi anlamında içine sanatın, arkeolojinin ve teknolojinin de katıldığı bütün unsurların bir arada olduğu bir gelişim hikayesi konuşuluyor. Kartal bölgesinde çok sayıda firma yatırım yapıyor. Belediyenin yerel yönetiminin amacıda sadece binaların yükseldiği yapıldığı yada sadece kentsel dönüşümün yapıldığı kentsel dönüşüm dışı sanayi çöküntü alanlarının değişip gayrimenkul projelerinin yapıldığı bir yer olmakla sınırlı tutulmak istenmiyor. Yerel yönetimlerinin temel amacı yaşayarak dönüşen insanların hem sanatsal aktivitelere de yer verilen ve arkeolojik alanların da değerlendirildiği bir bütün olarak ilçenin dönüştürüldüğü bir alanda yaşamasını sağlayacak bir yapıyı kurmaya çalışıyor" dedi.

"HER SENE KATILIMIN ARTIYOR"

Tanes, "Zirvede konu başlıkları bir masal müzesinin kurulacağı üzerinde yürüdü. Bunun dışında yine yatırımcılar proje yapan firmaların satış temsilcileri farklı açılardan görüşlerini belirttiği bir zirve oluyor. Dolayısıyla da her sene katılımın arttığı hem de ilçede yaşayan insanlarında ilgi gösterdiği bir zirve haline geldi" dedi.

"GÖNÜL RAHATLATICI BİR AKTİVİTE"

Gayrimenkul dendiğinde bir takım çevrelerde yanlış yapılan yatırımlardan dolayı ciddi bir antipati doğduğunu dile getiren Tanes, "Bir yandan da sadece konuta yönelik bir dönüşüm konuşulması da eleştirilere yol açıyor. Bana göre burada bir araya getirilen undurlar çok yerinde. Yani hem sanatı hem arkeolojiyi hem o ilçenin sahip olduğu doğal güzellikleri de bir raya koyup bir bütün olarak planlanması ve plana uykun çalışılması gerekiyor. Bizim açımızdan da gönül rahatlatıcı bir aktivite oluyor" dedi.

İSTANBUL, (DHA)
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin