Trump-Obama görüşmesinde dikkat çeken detaylar


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Trump-Obama görüşmesinde dikkat çeken detaylar

ABD'nin 45'inci başkanı olarak Ocak ayında Beyaz Saray'a çıkacak olan milyarder işadamı Donald Trump, seçim kampanyası boyunca verdiği vaatlerden caymaya başladı. Hatta Barack Obama'nın 'en verimli meyvesi' olarak nitelendirilebilecek sağlık reformunu bile savunmaya geçti. Trump, 'Obamacare' olarak bilinen reformlar için 'felaket' diyordu.

Takip Et

İlk olarak, Müslümanlar için ABD'ye giriş yasağı getirilmesi, İklim Anlaşması'ndan vazgeçilmesi, Yüksek Mahkeme için planladığı yargıç listesi, ekonomi ve savunma gibi alanlarda dile getirdiği bazı tartışmalı vaatler, Trump'ın seçim kampanyası için kullandığı İnternet sitesinden silindi.

Trump cephesi, vaatlere yönelik metinlerin teknik bir aksaklıktan ötürü İnternet sitesinden silindiğini açıkladı.

Ancak Trump’ın, Twitter'da paylaştığı ve Müslümanları aşağılayan mesajlarını da sildiği ortaya çıktı.

Öte yandan, Wall Street Journal gazetesine konuşan Trump, “Obamacare” olarak bilinen yasanın bazı bölümlerine dokunmayacağını açıkladı.

Seçim kampanyası sırasında yasayı “felaket” olarak nitelendiren ve yürürlükten kaldıracağını söyleyen Trump, sigortacılara daha önceden var olan durumları kapsama alma zorunluluğu getiren maddeyi kaldırmayacağını belirtti.

Trump, gazeteye verdiği demeçte, gençlerin ailelerinin poliçeleri üzerinden sigortalı olmalarına olanak sağlayan maddeden yana olduğunu da sözlerine ekledi.

Obama’yla geçiş süreci konusunda Beyaz Saray’da yaptığı toplantı sonrası uzlaşma yanlısı mesajlar veren Trump, bir buçuk saat süren görüşmenin, sağlık reformunu bütünüyle yürürlükten kaldırma çağrılarını tekrar düşünmesini sağladığını ifade etti.

“Ona tavsiyelerini gözden geçireceğimi söyledim. Ve saygıdan bunu yapacağım” diyen Trump, “Obamacare ya düzeltilecek, ya yürürlükten kaldırılacak ya da değiştirilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin