TEOG sınavı oturumları başladı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
TEOG sınavı oturumları başladı

Milyonlarca öğrenci ve ailelerini ilgilendiren TEOG sınavı oturumları başladı. Birinci gün oturumunda, türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınav yapılacak.

Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu başladı.

Sınav yurt genelinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda; yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda yapılıyor.

Sınava, 1 milyon 190 bin 826 öğrenci katılıyor.

TÜM MERKEZLERDE EŞ ZAMANLI OLACAK

Ortak sınavların bugün yapılacak birinci gün oturumunda, türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi; yarın yapılacak ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavları yapılacak.

Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak.

Teneffüsler 30 dakika olacak. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı yapılacak. Her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısı için 40 dakika süre verilecek.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı.

Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine ise izin verilmedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin