Tarihimizde bir ilk: Jandarma Terfi Kararnamesi yayınlandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Tarihimizde bir ilk: Jandarma Terfi Kararnamesi yayınlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarihinde bir ilk gerçekleşti.. Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için terfi ve tayin kararnamesi yayımlandı. Kararnameyle çok sayıda general albay ve subay terfi ettirilerek atamaları yapıldı..

Takip Et

Jandarma Kararnamesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra bu gece Resmi gazete’de yayınlandı.

Jandarma subaylarının terfileri daha önce diğer askeri birliklerde olduğu gibi Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura’da karara bağlanıyordu. 27 Temmuz 2016’da yayımlanan kararnameyle Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlanmış, jandarma generallerinin tayin ve terfilerinin de üçlü kararname ile yapılması düzenlenmişti.

14 ALBAY TUĞGENERALLİĞE TERFİ ETTİ

Kararnameyle 3 general bir üst rütbeye terfi etti. 14 albay tuğgeneralliğe terfi ederken 59 il jandarma komutanlığına yeni atama yapıldı.

İSTANBUL İL JANDARMA KOMUTANI ANKARA’YA ATANDI

İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu Ankara’da üst bir göreve atandı. İstihbarat Başkanlığı’nda görevli Albay Nuh Köroğlu da Tuğgeneralliğe terfi ederek İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı oldu.

Kararnameyle 2 general de emekliliğe sevk edildi. Korgeneral İbrahim Yaşar ve Tümgeneral Ali Özkara emekli edildi.

GENERAL TERFİ LİSTESİ

Ali Çardakçı Korgeneralliğe, Fuat Güney ve Halis Zafer Koç Tümgeneralliğe, Vedat Çolak, Nuh Köroğlu, Yusuf Kenan Topçu, Aykut Tanrıverdi, Tuncay Aras, Recep Yalçınkaya, Cengiz Yıldız, Ali Doğan, Yavzu ÖZfidan, Ali İhsan Ersoy, Abdullah Koçum, Coşkun Sel, Hasan Koçyiğit, Erhan Can Tuğgeneralliğe terfi ettiler.

JANDARMA TERFİ KARARNEMESİ'NE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin