SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Zam Oranı Yükseltildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Zam Oranı Yükseltildi

Son dakika.. Emekliye bir ek zam daha.. Bakan Işıkhan'dan maaş artışı müjdesi.. Işıkhan 'SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz' açıklaması yaptı.. Oran yükseldi! Emekli maaşı ne kadar oldu? Yeni zamların ardından maaşlar değişirken, en düşük emekli maaşı alanlar hakkında son detaylar ortaya çıktı.

Takip Et

EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA | Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere müjdeli haberi verdi. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz" dedi. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı. 

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 16 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 42.57 oranındaki artışta değişikliğe gidildiğini belirterek, Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak zam oranının yüzde 49.25'e yükseltildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Işıkhan şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2024'ü Emekliler Yılı ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz.

Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun."

 En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARI DEĞİŞECEK Mİ?
Yapılan değişikliğin kök maaşlara yönelik uygulanacağını belirten Işıkhan, 5510 Sayılı Kanun'un Ek 19. Maddesi kapsamında 2024 yılında 10 bin lira olarak belirlenen en düşük emekli maaşında ise bir değişikliğe gidilmediğini belirtti.

Bir başka deyişle, halihazırda 7 bin 500 lira maaş alan milyonlarca emekli, artış oranının değişmesine rağmen yeni yılda 10 bin lira almaya devam edecek. Türkiye'de yaklaşık 7 milyon emeklinin taban aylık alıyor olması, milyonların "Seyyanen zam" talebini tekrar gözler önüne serdi.

ERDOĞAN YÜZDE 5 EK ZAM KARARINI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Ocak'ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada,  SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurmuştu.

Artış oranının yüzde 42,6'ya yükseldiğini belirten Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya yükseltildiğini açıklamıştı.


SSK-Bağkur Emeklisi maai zammı... Oran yükseldi! Emekli maaş ne kadar oldu?

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin