Sözcü gazetesine kumpas soruşturmasında skandallar bitmiyor!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Sözcü gazetesine kumpas soruşturmasında skandallar bitmiyor!

Cumhuriyet'in, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucu, muhalif basının en güçlü ve son kalesi Sözcü'ye yönelik başlatılan kumpas soruşturmasında trajikomik,skandal bir atama yapıldığı ortaya çıktı.. Başlatılan algı soruşturmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen henüz bir iddianame de hazırlanamadı. Gazetenin geçmiş yayınlarından delil oluşturmaya çalışan, mahkemenin atadığı sözde bilirkişi Ömer Faruk Gerçek komedisi yargının içine düştüğü acı durumu gözler önüne seriyor. Soruşturmaya atanan bilirkişi Ömer Faruk Gerçek'in yandaş medyanın takipçisi, Atatürk düşmanı, AKP ve Erdoğan sevdalısı bir yerel gazeteci olduğu oltaya çıktı

Takip Et

Atatürk ve muhalif basın denilince akla ilk gelen gazete Sözcü Gazetesi'dir. Ülkede karanlık, gerici ve yobaz zihinlerin, meczupların, akli dengesi yerinde olmayanların sayılarının gün geçtikçe artması sonucu Atatürk'e ve Cumhuriyete yönelik saldırılar da buna paralel olarak artmaya başladı. Türkiye ise bu saldırıları ilk olarak her zaman Sözcü'den haber aldı. İronik bir şekilde Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs'ta başlatılan ve FETÖ'ye hizmet eden bir kumpasın içine çekilmek istenen Sözcü için mahkeme, 30 Mayıs tarihinde bir bilirkişi! atadı.

Ömer Faruk Gerçek Kurda Kuzuyu teslim etmek!
Yerel Gazeteci Ömer Faruk Gerçek ataması 'Kurda kuzuyu teslim etmek' atasözünü akıllara getiriyor.

KOMEDİ BAŞLIYOR: ATATÜRK DÜŞMANI, AKP VE ERDOĞAN AŞIĞI BİLİRKİŞİ!

Sözcü Türkiye'ye merhaba dediği ilk sayısından beri Atatürk ilke ve inkilapları derken bu davaya atanan sözde bir bilir kişi Ömer Faruk Gerçek, bir gazeteci ve yandaş, tetikçi basının silahşörlerinden biri olduğu ortaya çıktı. 30 Mayıs tarihinde Sözcü'ye kumpas soruşturmasına atanan bu şahıs, aynı gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla zaten mahkemeye sunacağı raporun nasıl olacağını açıkça belli ediyordu. 

İşte Gerçek'in o paylaşımlarından bazıları:
Atatürkçü gazeteye Atatürk karşıtı sözde bilirkişi!
 

YANDAŞ GAZETECİ HAKİM, SAVCI CÜBBESİ GİYİP SÖZCÜ'YÜ YARGILADI

Sözcü gazetesinde yer alan bu iddialar ise olayın vahametini daha da artırıyor. Yerel bir gazetede genel yayın yönetmenliği yaptığını belirten Gerçek, Sözcü manşetlerinden toplayıp hazırladığı raporunda ise, yasalarca açıkça yasak olmasına rağmen bir hakim ve savcı gibi davranarak raporuna kanun ve hükümler koydu. Yasaya göre tarafsız ve objektif olması gereken ve bunun için yemin eden yerel gazeteci Gerçek, Rahmi Turan, Emin Çölaşan, Uğur Dündar, Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil, Necati Doğru, Soner Yalçın ve Saygı Öztürk gibi saygın ve en çok okunan gazetecileri bünyesinde barındıran Sözcü'yü yargıladı.

SÖZDE BİLİRKİŞİ, YEREL GAZETECİ ÖMER FARUK GERÇEK İÇİN AKP, ERDOĞAN, YANDAŞ BASIN AŞKI..

Ömer Faruk Gerçek Sözcü bilirkişi
Yerel gazeteci Ömer Faru Gerçek Sözcü kumpası soruşturmasına atandığı 30 Mayıs tarihinde, yandaş basının amiral gemisi Sabah gazetinde yer alan 'çamur at izi kalsın' saldırılarından birini paylaştı. Oysa bu haberin içeriğinde yer alan iddialar maknemede çürütülmüş ve bir karalama kampanyasından öteye geçememiş, atılan o çamurun izi dahi kalmamıştı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIM BENİ VE AİLEMİ İYİ BİLİR"

Bir başka paylaşımında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın arkadaşlarının kendisini ve ailesini çok iyi tanıdığını ifade eden bilirkişi “Allaha şükür bu davada geçmişimiz de, alnımız da aktır” ifadesini kullanıyor.

Sözcü'ye kumpas bilrikişisiYerel Gazeteci Ömer Faruk Gerçek'in 17 Nisan tarihinde ise “Esenboğa'ya indim, trafik kilit. Ankara Başkan'ı karşılıyor” paylaşımından sonra, tweetini Cumhurbaşkanlığı'na mentionladığı görülüyor. Ve referandum oylaması… Bilirkişinin oylama öncesi AKP'nin afişleri önünde çektirdiği fotoğraflarını paylaştığı, oy sayımı sırasında ise ‘hayır'cılara ilişkin yorumlar yaptığı görülüyor.

 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin