Son Osmanlı Reisi Osman Bayezid ABD'de öldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son Osmanlı Reisi Osman Bayezid ABD'de öldü

Hayattaki en yaşlı erkek mensubu olması sebebiyle 2009’dan beri ‘Osmanlı Hanedanı reisi’ sıfatını taşıyan Osman Bayezid Osmanoğlu, 92 yaşında New York’ta öldü. Osmanoğlu yurt dışında doğan ilk şehzade olma özelliğini taşıyordu. Şehzade Osman Bayezıd Efendi Amerikan ordusunda askerdi ve 2. Dünya Savaşı sonrası dönemde Almanya'da görev yapıyordu.

Takip Et

New York'ta yaşayan ve bir önceki Hanedan Reisi Şehzade Osman Ertuğrul Efendi'nin hanımı olan Zeynep Osman’dan alınan bilgiye göre, rahatsızlığı bulunan Şehzade, 6 Ocak 2017 günü Türkiye saatiyle 21.30'da, New York'ta hayatını kaybetti.

Osman Bayezid Efendi New York'ta Ferncliff Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI ABD ORDUSUNDA ASKERDİ

Habertürk’ten Cemil Özyurt’un 2 Ağustos 2015 tarihinde yayımlanan yazı dizisine göre  Şehzade Osman Bayezıd Efendi, 3 erkek çocuk sahibi olan Şadiye Hadice Hanımefendi ve Şehzade İbrahim Tevfik Efendi çiftinin bugün hayatta kalan tek oğulları. Şehzade Osman Bayezıd'ın Kadriye Sultan, Fatma Zehra Sultan, Rabia Nilüfer Sultan, Ayşe Fethiye Sultan, Fevziye Sultan isminde, baba bir anne ayrı kız kardeşleri de oldu. Zira Türkiye'den sürgüne giderken, ailenin yanında, Şehzade İbrahim Tevfik Efendi'nin ikinci karısı da vardı. Ancak kız kardeşlerinin hepsi zaman içinde başka yerlere dağıldı. Yıllar sonra ağabeyi Şehzade Burhaneddin Cem Efendi, kız kardeşi Nilüfer Sultan'ı Cezayir'de buldu. O sırada Şehzade Osman Bayezıd Efendi Amerikan ordusunda askerdi ve 2. Dünya Savaşı sonrası dönemde Almanya'da görev yapıyordu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin