Son dakika YSK Sil Baştan.. Teklif meclise sunuldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika YSK Sil Baştan.. Teklif meclise sunuldu

Son dakika haberine göre, mühürsüz oyların kabul edilmesiyle Türkiye'nin gündemine bomba atan YSK'nın yapısında değişiklik yapılıyor.. AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile ilgili değişiklik teklifini bugün Meclis Başkanlığı'na sunacak. Teklif Ak Parti'den geliyor.. teklifin içeriğinde 'mühürsüz oylarla' ilgili düzenlemede bulunuyor..

Takip Et

SON DAKİKA: YSK SİL BAŞTAN:

AK Parti değişiklik teklifini bugün Meclis'e sunacak. Mühürlü oylarla ilgili düzenlemenin de teklifte yer alması bekleniyor.

AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu’nun yapısının değiştirilmesine ilişkin teklifini bugün TBMM Başkanlığı’na sunması bekleniyor.

Teklifte YSK üyelerinin diğer kurumlarla bağlantısının kesilmesine ilişkin düzenleme yer alıyor. Teklife göre YSK üyesi sadece YSK üyesi olarak görev yapabilecek. Danıştay'dan ya da Sayıştay'dan gelen bir üyenin bu kurumlarla ilişkisi kesilecek.

Teklifteki bir diğer düzenlemenin 16 Nisan referandumunda tartışma yaratan mühürlü-mühürsüz oylarla ilgili olması bekleniyor. Oyların nasıl geçerli olacağına yönelik net ifadelerin teklifte yer alması öngörülüyor.

YSK Teklif Mustafa Elitaş, Mühürsüz oy

MUSTAFA ELİTAŞ: TEKLİF 11 ARALIK'TAN ÖNCE YASALAŞIR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, "298 sayılı kanunda değişiklik yapan kanun var. Tahmin ediyorum YSK'nın kurulması ile ilgili kanun tasarısı veya teklifi olacak. O bugünlerde Bakanlar Kurulu'nda görüşülüyor. Görüşüldükten sonra TBMM'ye sunulacak ve komisyonda görüşüldükten sonra, Anayasa Komisyonu'nda görüşüldükten sonra TBMM'ye gelir ve 11 Aralık tarihinden önce yasalaşır" demişti.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin