Son dakika.. YÖK'te 5342 kişi görevden atıldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika.. YÖK'te 5342 kişi görevden atıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Fethullahçı Terör Örügü(FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan temizlik operasyonları kapsamında devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam 6 bin 792 akademik ve idari personel hakkında işlem başlatıldığını ve 5 bin 342 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alındığını açıkladı.

Takip Et

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hükümetimiz tarafından ülkemizde üç ay süre ile ilan edilen OHAL sonrasında Başbakanlığın ilgili kararıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde OHAL Komisyonu oluşturulmuştur. Bu komisyon marifetiyle üniversitelerimizdeki görevden uzaklaştırmalar ve soruşturmalarla ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmakta ve bu süreçler yakından takip edilmektedir” denildi.

Yükseköğretim kurumlarında FETÖ/PDY terör şebekesine mensup hiç kimsenin barınmasına asla müsaade edilmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, “Devlet ve vakıf üniversitelerimizde toplam 5 bin 247 akademik personele ilişkin işlem başlatılmış olup, bunlardan toplamda 4 bin 225 kişi hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde toplam bin 545 idari personele ilişkin işlem başlatılmış olup, bunlardan toplamda bin 117 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde toplamda 6 bin 792 akademik ve idari personel hakkında işlem başlatılmış olup, bunlardan toplamda 5 bin 342 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Hukuki çerçeveden ayrılmadan büyük bir sürat ve titizlikle gerçekleştirilen bu süreçlere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin