Son dakika: Yeni KHK yayınlandı: Kamudan çok sayıda ihraç var. İşte ihraç listesi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Yeni KHK yayınlandı: Kamudan çok sayıda ihraç var. İşte ihraç listesi

Son dakika.. 2 yeni KHK daha yayınlandı. Bu KHK'larda kamudan çok sayıda isim ihraç edildi.. TSK'da çok önemli terfi ve atama değişikliği.. MİT Müsteşarlığı, Başbakanlıktan alınıp Cumhurbaşkanlığına devredildi.. 14'ncü ayına girilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. KHK'lardan 693 numaralı olan kamudan ihraçları içerirken, 694 numaralı olanında devletin işleyişi ile ilgili konular var. Örneğin; MİT müsteşarının artık tanıklık yapabilmesi Cumhurbaşkanı'nın iznine bağlandı. MİT Müsteşarının sorumluluğu Başbakandan alınıp, Cumhurbaşkanına verildi. Savcılara da milletvekillerine işlediği suçlardan soruşturma açılabilme izni getirildi.

Takip Et

693 sayılı KHK'ya göre; TBMM'den 5, HSK'dan 1, Türk Tarih Kurumu'ndan 1, BDDK'dan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 142, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 12, TSE'den 9, KOSGEB'ten 5, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan 2, Şeker Kurumundan 1, Devlet Personel Başkanlığından 2, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden 32, SGK'dan 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 2, Dışişleri Bakanlığından 4, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 8, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 17, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 215, Emniyet Genel Müdürlüğünden 12, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 4, Milli Savunma Bakanlığından 19, Milli Eğitim Bakanlığından 7, BTK'dan 7, Yüksek Öğretim Kurumlarından 172 olmak üzere toplamda 922 kişi kamudaki görevinden ihraç edildi.

57 kişi ise kamudaki görevine iade edildi. Kararname ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığından emekli 3, Hava Kuvvetleri Komutanlığından emekli 10 personelin rütbeleri alındı.

120 AKADEMİSYEN İHRAÇ EDİLDİ

KHK ile Yükseköğretim kurumlarından 120 akademisyen ihraç edildi.

32 BİN POLİS İLE 4 BİN HAKİM VE SAVCI ALINACAK

KHK’lar ile ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 29 bin, Özel Harekat’a 3 bin 4 kişilik kadro tahsis edilirken, 4 bin de yeni hakim ve savcı alınacağı bildirildi.

İŞTE KHK İLE KAMUDAN İHRAÇ EİDLENLERİN İSİM İSİM TAM LİSTESİ

2 GAZETE BİR AJANS KAPATILDI

Ayrıca Mavi Derneği, Kuran Sevenler Derneği, Antalya Çağlayan Lisesi Mezunları Derneği, Jojeva Medya Gazetesi, Gazete Sujin ve Diyarbakır-Dicle Medya Haber Ajansı isimli kurumlar kapatıldı.

MİT MÜSTEŞARLIĞI CUMHURBAŞKANI’NA BAĞLANDI

Cumhurbaşkanılığı bünyesinde Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu kuruldu.   MİT Müsteşarının sorumluluğu Başbakandan alınıp, Cumhurbaşkanına verildi. MİT Müsteşarı hakkında soruşturma yapılması Cumhurbaşkanının iznine bağlandı. Devletin çıkarlarının veya görevin gizliliğinin zorunlu kıldığı hallerde MİT mensuplarının, MİT'te görev yapmış olanların tanıklığı MİT Müsteşarına, MİT Müsteşarının tanıklığı ise Cumhurbaşkanının iznine bağlandı.

EMEKLİ 10 TUĞGENERALİN RÜTBELERİ GERİ ALINDI

Yayınlanan yeni KHK’lara göre; Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan veya istifa eden subaylardan, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığından 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınarak, emekli kimlikleri iptal edildi.Söz konusu kişiler uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak, silah ruhsatları, pilot lisansları ve ilgili pasaport birimlerince pasaportları iptal edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak.

İşte o generaller;

- Emekli Tuğgeneral Ercan Dursun
- Emekli Tuğgeneral Uğur Buldu
- Emekli Tuğgeneral Mehmet Arif Pazarlıoğlu
- Emekli Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk
- Emekli Tuğgeneral Atilla Yurttaş
- Emekli Tuğgeneral Necip Yılmaz
- Emekli Tuğgeneral Murat Yalçınel
- Emekli Tuğgeneral Aydın Gündüz
- Emekli Tuğgeneral Ersal Ölmez
- Emekli Tuğgeneral Semih Koşucuoğlu

MİLLETVEKİLLERİNE SORUŞTURMA AÇILABİLECEK

694 sayılı KHK’da; milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilmesinin önü açıldı. Albay ve generallerin rütbe süresi dolmadan terfi alabilmeleri de yeniden düzenlendi.

İŞTE KHK İLE KAMUDAN İHRAÇ EDİLENLERİN İSİM İSİM TAM LİSTESİ

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin