Son dakika: Türk Silahlı Kuvvetleri PYD ve IŞİD'i vurdu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Türk Silahlı Kuvvetleri PYD ve IŞİD'i vurdu

Son dakika: Türk Silahlı Kuvvetleri PYD ve IŞİD mevzileri Fırtına obüsleriyle vurdu. Türkiye Menbiç'in kızeyindeki PYD ve IŞİD hedeflerine operasyon düzenledi.. Bombardıman, Türkiye’nin güney sınırında PYD-YPG ağırlıklı grupların Menbiç’ten sonra Cerablus’a yönelik operasyonlarına karşı attığı ilk adım oldu.

Takip Et

Sınıra askeri sevkıyat sürerken, Cerablus'taki IŞİD hedefleri ve Menbiç'in kuzeyindeki PYD mevzileri obüslerle vuruldu.

Terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Suriye'nin Cerablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisinin Karkamış'a düşmesi sonrası sınırda konuşlandırılmak üzere bugün Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkarılan 8 zırhlı personel taşıyıcı sınıra sevk edildi.

Atılan havan mermilerine karşılık olarak da misliyle mukabelede edildi. Menbiç'in kuzeyindeki PYD mevzilerine de obüslerle atış yapıldı.

AMERİKALI GENERAL’E BİLGİ VERİLDİ, OBÜS SALDIRISI BAŞLADI

Türkiye, Suriye’de bir yandan IŞİD’e, diğer yandan YPG’ye yönelik obüs harekatını, Ankara’yı ziyaret eden ABD’nin Avrupa’daki kuvvetlerinin komutanı General Curtis Scarpiotti ile temaslardan sonra başlattı. Aynı zamanda NATO’nun Müttefik Kuvvetler Başkomutanı da olan Scarpiotti’yi Ankara’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ağırladı. General Scarpiotti’ye, Türkiye’nin Cerablus’ta izleyeceği politikanın ayrıntıları aktarıldı, operasyon konusunda bilgi verdi.

HEDEF: YPG/PYD'DEN ÖNCE CERABLUS’U ALMAK

Ankara, Suriye sınırında Türkiye’yi güneyden kuşatacak “Kürt koridorunun” tamamlanmasının önündeki son engel olarak Cerablus’u görüyor. Bu çerçevede, PYD-YPG ağırlıklı güçlerin Cerablus’u IŞİD’den ele geçirmeden önce, bölgenin Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye ordusu tarafından kontrol altına alınması planlanıyor.

Yine Suriye sınırındaki stratejik öneme sahip Menbiç’i ele geçiren PYD-YPG, bir sonraki hedefin Cerablus olduğunu açıklamıştı. İşte bu açıklama, Türkiye’yi de harekete geçirdi. Plan, sınırda “Kürt koridoru” önündeki son “kale” olan Cerablus’un, PYD-YPG güçlerinden önce Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhalif gruplar tarafından IŞİD’den alınması.

IŞİD'E KARŞILIK VERİLDİ
Suriye'nin Carablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde boş araziye düştü. Sınır birlikleri, havanların atıldığı IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altında aldı.

Akşam saatlerinde IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi, sınırı aşarak Karkamış'ın Türkyurdu Mahallesi yakınlarında boş araziye düştü. Olayın ardından sınırda konuşlu birlikler, havan mermilerinin atıldığı Carablus'taki IŞİD hedeflerine angajman kuralları kapsamında misliyle top atışı yaptı.

Askeri kaynaklar, son birkaç gündür Suriye tarafından atılan havan mermilerinin Karkamış'ta boş arazilere düştüğünü ve sınır birliklerinin de anında karşılık verdiğini kaydetti.

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin