Son dakika: TSK Irak sınırında askeri tatbikat başlattı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: TSK Irak sınırında askeri tatbikat başlattı

Son dakika gelişmesi... Mesut Barzani'nin 25 Eylül'de sözde Kürdistan referandumu kararının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) çok kritik bir adım attı.. TSK, Irak sınır kapısı olan Habur Sınır Kapısı'nda geniş kapsamlı bir askeri tatbikat başlattı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması yapıldı..

Takip Et

ÇOK KRİTİK SON DAKİKA HABERİ.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak sınırında askeri tatbikat başlatıldığını duyurdu.. Bölgede geniş kapsamlı bir askeri hareketlilik var..

TSK, Silopi-Habur bölgesinde askeri tatbikat başlattı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, tatbikatla eş zamanlı sınır bölgesinde terörle mücadele operasyonlarına devam edildiği bildirildi.

TSK Irak Sınırı Askeri tatbikat

Habur sınır kapısının 'işlevi' Kuzey Irak'taki 'sözde Kürdistan referandumu' tartışması sonucu yeniden gündeme gelmişti. IKYB lideri Mesut Barzani dün akşam saatleride 25 Eylül'de referandum yapacaklarını açıklamıştı.

ATATÜRK ÖNCEDEN UYARMIŞTI

"1'inci Dünya Savaşı'ndan beri İngilizler, Türklerin Kerkük
petrollerini ele geçirmeyi amaçlayabilecek bir hareketi engellemek için Kürt devleti kurulmasını savunuyor. Bu arşivlerde var. Sevr Antlaşması'nın 62 ve 64. maddelerinde Kürt devleti kurulmasına götürecek hükümlere yer vermesi aynı politikanın sonucudur. Henüz Lozan Antlaşması imzalanmadan Atatürk, İngilizlerin Irak'ta bir Kürt hükümeti kurmak istediklerini söylemiş ve bunun yaratacağı olumsuz sonuçlara değinmişti. Lozan'da Musul'un bir referandumla Türkiye'ye bağlanması yolundaki taleplerimizin altındaki sebeplerden biri de buydu. Üstelik referandum yapılacak olan kentler arasında Kerkük ve Mahmur'un bulunması konunun Türkiye için taşıdığı önemi ve ciddiyeti ortaya koymaktadır.".. Eski Dışişleri Müsteşarı Onur Öymen

 

1 YIL ÖNCE ANKARA’DAN GETİRİLEN TANKLAR TATBİKATA KATILDI
Silopi ile Habur sınır kapısı arasındaki TIR parkının karşısında bulunan arazide yapılan tatbikata geçen yılın Kasım ayında Ankara’daki 28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye gönderilen ve Hac Konaklama Tesisi’nde konuşlandırılan tanklar da kullanılıyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin