Şırnak'ta helikopter düştü: 1'i General, 2'si albay 13 şehit var


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Şırnak'ta helikopter düştü: 1'i General, 2'si albay 13 şehit var

Şırnak'ta facia.. 13 şehidimiz var. Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden aralarında 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu 13 askerin şehit olduğu elim helikopter kazasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Helikopterin yüksek gerilim hatlarına takıldıktan sonra 300 metre yükseklikten yere çakıldığı, çıkan yangında içerisinde bulunan mühimmatın da patladığı ifade edildi. Tümgeneral Aydın ve beraberindekilerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri, akşam Şenoba’da iftar açtıktan sonra birliğe dönüşe geçtikleri sırada kazanın meydana geldiği belirtildi.

Takip Et

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Şenoba’dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde Kato Dağı operasyonunu idare eden 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu Coogeer tipi helikopter ile Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin yüksek gerilim hattına takıarak düştüğü belirlendi.

Şırnak Düşen Helikopter Enkazı Elektrik hattı
13 Askerimiz şehit düştüğü feci kazaya neden olan yüksek gerilim hattı

Elektirik hattı Şırnak Kaza

ASKERİ ÜS BÖLGESİNİ DENETLEYEN KOMUTANLARI TAŞIYORDU

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile beraberindekiÿaskeri heyet, Uludere İlçesi Şenoba Beldesi’ndeki üs bölgelerini denetledi.

Şırnak Düşen Helikopter Enkazı

Tümgeneral Aydın komutasındaki askeri heyet denetlemenin ardından Şırnak 23’üncüÿJandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na dönmek için saat 20.50 sıralarında AS 532 Cougar tipi askeri helikopterle hareket etti. Şenoba Tugay Komutanlığı’ndan havalanan helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına çarparak düştü.

Şırnak Şenoba Şehitleri düşen helikopter

Kazanın ardından olay yerine güvenlik güçleri eşliğinde UMKE, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dağlık alanda helikopterin enkazına ulaşan ekipler, 2’si pilot, biri teknisyen, Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte 13 askerin şehit olduğunu belirledi.

Şırnak Şehitlerin İsimleri, Şehitlerimizin resimleri

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir.

Şırnak'ta askeri helikopter düştü, Şehitlerin isimleri

SEHİT OLAN ASKERLERİN İSİMLERİ

Tümgeneral Aydoğan Aydın
Albay Oğuzhan Küçükdemir
Albay Gökhan Peker
Yüzbaşı Songül Yakut
Binbaşı Koray Onay
Yüzbaşı İlker Acar
Yüzbaşı Nuri Şener
Başçavuş Mehmet Erdoğan
Uzman Çavuş Zeki Koç
Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak
Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş
Başçavuş Fevzi Kıral
Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal

Helikopter Kazasında Şehit olan askerlerin isimleri

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Şırnak Düşen Helikopter, 13 şehit Şehit askerlerinisimleri

Şırnak'ta yüksekgerilim hattına takılıp düşen helikopterin bulunduğu bölgeden ilk görüntü..

TSK AÇIKLADI: 13 ASKER ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden helikopter kazası ile ilgili şu açıklama yapıldı:

31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

BAKAN IŞIK VE AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Anadolu Ajansı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gittiğini duyurdu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittiği öğrenildi. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: YÜREĞİMİZE KOR ATEŞLER DÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek acı kazadan sonra Twitter'dan bir açıklama yaptı ve "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." mesajını paylaştı.  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.  

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin