Son dakika: Salih Müslim, Prag'da yakalandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Salih Müslim, Prag'da yakalandı

Son dakika haberine göre, terör örgütü PKK/PYD’nin kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı. Müslim'in Çekya'ya kaçtığı biliniyordu.. Öte yandan Türk hükumetinden yapılan ilk açıklama ise kafa karıştırdı.. Hakkında 'geçici tutuklama kararı' var. denildi

Takip Et

SON DAKİKA... PKK/PYD'NİN TERÖRİSTLERİNDEN SALİH MÜSLİM YAKALANDI

AA'nın haberine göre, terör örgütü PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA: 'GEÇİCİ TUTUKLAMA' VAR

Türk yetkililer "Şimdilik hakkında geçici tutuklama kararı var" şeklinde açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı ise, iade edilmesi için belgeleri Çekya'ya gönderecek.

İLGİLİ HABER: SALİH MÜSLİM'İN TÜRKİYE'DE GİZLİ ZİYARET TRAFİĞİ.. 

 

SALİH MÜSLİM'İN TÜRKİYE'YE İADE SÜRECİ

Avrupa Suçluların İadesi Sözleşmesi kapsamında Çek Cumhuriyeti'nden Salih Müslüm'ün iadesi talep edilecektir. Avrupa çifte standarda sapmadan uluslararası hukukun gereğini ifa etmesi gerekmektedir. Nitekim daha önce, ABD gizli servisi CIA tarafından PKK/PYD/YPG'nin aynı örgüt olduğu da internet sitesinden ilan edilmişti. Salih Müslüm'ün Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına karşı işlediği suçlardan dolayı Türkiye'ye iade edilmesi hukuki olarak bir mecburiyettir. Uluslararası hukuk bunu emrediyor..

SALİH MÜSLİM KİMDİR?

1951 yılında Halep’te dünyaya gelen Salih Müslim doğma büyüme Suriyelidir. Kürt asıllı bir ailenin ferdi olan Salih Müslim,1970 senesinde İstanbul’da yaşamış ve 1977 yılında üniversite eğitimini tamamlamıştır

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin