Reina saldırganı İstanbul'da hücre evinde canlı yakalandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Reina saldırganı İstanbul'da hücre evinde canlı yakalandı

Reina'da 39 kişiyi katleden terörist Özbek asıllı Abdulgadir Masharipov İstanbul Esenyurt'ta kaldığı ve Kırgız uyruklu olduğu öğrenilen bir arkadaşının evinde polis tarafından yapılan operasyonla canlı olarak yakalandı.. Operasyon esnasında direndiği ve arbede yaşandığı belirtildi. Baskın anında evde olan teröristin küçük yaştaki iki çocuğu korumaya alınırken evde bulunan 3'ü kadın 4 kişi daha gözaltına alındı. Teröristler sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü..

Takip Et

Yılbaşı gecesi Reina’ya saldıran terörist Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen bir operasyonda canlı olarak yakalandı.

Ortaköy Reina'da yılbaşı gecesi kaleşnikof marka silahla dehşet saçan terörist 16 günlük takibin ardından yakalandı.İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 39 kişiyi öldüren 71 kişiyi yaralayan, “Abu Muhammed Horasani” kod adlı Abdulgadir Masharipov’un Esenyurt’ta gözaltına aldı. IŞİD hücreevinde gözlaltına alınan saldırganın yanında 4 yaşındaki oğluda olduğu öğrenildi. Baskında yabancı uyruklu 3’ü kadın 4 şüphelinin daha yakalandığı belirtildi.

Yakalanan teröristin ilk görüntüsü:

Reina saldırganı yakalandı, Reina saldırganı son fotoğrafı

PARMAK İZİ

Karısının dahi adını bilmediği teröristi ve arkadaşını Esenyurt’ta yakalayan TEM ekipleri, şüphelinin kimliğinden emin olmak için parmak izi incelemesi yapılacağı öğrenildi. Olayda kullanılan Kaleşnikof marka silahla saldırganına parmak izlerinin karşılaştırılacağı belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen saldırganın Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Reina salrıganı teröristin yakalandığı arkadaşıReina’yı kana bulayan teröristin kaldığı evdeki arkadaşı da operasyonda yakalandı.

KARISI BİLE ADINI BİLMİYORDU

TEM Polisi, geçtiğimiz Çarşamba günü, teröristin Afgan uyruklu olduğu iddia edilen karısını Maltepe’deki bir adreste gözaltına almıştı. Eşinin 4 yaşındaki oğlu ile evden ayrıldığını belirten kadın, Emniyet’te sorguya alındı. Günlerdir süren sorguda, saldırı ile ilgili bilgi vermeyen kadının, kocasını gerçek adını dahi bilmemesi dikkat çekti.

Reina saldırganı İstanbul'da hücre evinde canlı yakalandı

Teröristin kaldığı evde yakalanan kadınlar

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin